AO: Nadal i Raonić vrlo dobri, Zverev se izvukao...!

Čista pobeda Nadala na startu, ali... Nadal impresivan, ispalo 10 nosilaca - za sada! Rafael Nadal pobedio je Florijana Majera sa 6:3, 6:4, 6:4 na startu Australijan opena. Raonić neokrznut protiv Brauna! Miloš Raonić počeo je prvi Gren slem sezone baš kao što je poželeo - rutinskom pobedom. Zverev od izgubljene situacije do 2. kola! Aleksandar Zverev bio je na rubu poraza od Robina Hasea, ali je ipak uspeo da ostvari pobedu i prođe u drugu rundu Ozi opena. Evo svih rezultata sa Australijan opena, kao i spiska nosilaca koji su poraženi u 1. kolu...

Tenis 17.01.2017 | 10:45
AO: Nadal i Raonić vrlo dobri, Zverev se izvukao...!
Španac je odigrao odlično, nije protivniku dozvolio nijednu brejk loptu, ali pitanje je da li mogu da se izvuku neki zaključci o formi Nadala iz ovog meča.

Nijedan od tri seta protiv Majera nije dobio ubedljivo, iako se sve vreme videlo da će slaviti u tri seta.

U prvom setu do brejka je došao u osmom, a u drugom i trećem tek u devetom gemu. Majer nije mogao u većem delu meča da isprati tempo Španca, ali je u nekoliko navrata je svojim atipičnim tenisom terao publiku na ovacije.

Ozbiljniji test Nadal bi trebalo da ima u narednoj rundi protiv Markosa Bagdatisa. Kipraninu je u drugom setu prvog kola meč predao Mihail Južni.

Miloš Raonić počeo je prvi Gren slem sezone baš kao što je poželeo - rutinskom pobedom.

Treći teniser sveta na startu je savladao atraktivng Dastina Brauna sa 6:3, 6:4, 6:2 za samo sat i 34 minuta.

Raonić tokom celog meča nije preterpeo nijedan brejk, a na drugoj strani je profesionalno odradio posao.

U prva dva seta bio mu je dovoljan po jedan brejk, dok je u trećem dva puta oduzeo servis Nemcu.

Rival Kanađaninu iz Podgorice u drugoj rundi biće Žil Miler ili Tejlor Fric.

Aleksandar Zverev bio je na rubu poraza od Robina Hasea, ali je ipak uspeo da ostvari pobedu i prođe u drugu rundu Ozi opena.

Talentovani 19-godišnji Nemac gubio je sa 2:1 u setovima i 3:1 u četvrtom setu, ali je uspeo da preokrene i ostvari veliki trijumf - 6:2, 3:6, 5:7, 6:3, 6:2.

Zverev je sjajno počeo, poveo je sa 5:0 i lako je dobio prvi set. Ipak, iskusni Hase je u nastavku promenio taktiku i to mu se isplatilo.

Polako je okretao meč i kada je Zverev početkom četvrtog seta polomio reket delovalo je da je meč gotov.

Ipak, u šestom gemu je uspeo da vrati brejk i tu je praktično i prelomljen meč. Hase u nastavku nije mogao da se suprotstavi 24. nosiocu u Melburnu, pa je Zverev bio ubedljiv u petom setu.

Rival Zvereva u drugom kolu biće Tiafo ili Kukuškin.

Evo svih rezultata sa Australijan opena, kao i spiska nosilaca koji su poraženi u 1. kolu.

(16) Luka Puj, (22) Pablo Kuevas, (26) Albert Ramos Vinjolas u muškoj, odnosno (4) Simona Halep, (15) Roberta Vinči, (18) Samanta Stosur, (19) Kiki Bertans, (23) Darija Kasatkina, (25) Timea Baboš i (26) Laura Zigmund u ženskoj konkurenciji.

To su nosioci na Australijan openu koji, računajući i prvi dan takmičenja u ponedeljak, nisu prošli 1. kolo, mada je ono još u toku.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar