АО: Средњошколка исписала историју у Мелбурну...!

Анонимна аустралијска тенисерка Дестани Ајарва поражена је у првом колу Аустралиан Опена, а млада тенисерка исписала је историју у Мелбурну.

Тенис 18.01.2017 | 16:15
АО: Средњошколка исписала историју у Мелбурну...!
Она је постала прва играчица рођена 2000. године која је играла меч на неком од четири нејвећа тениска турнира.

Ајарва је на старту изгубила од далеко искусније и старије Немице Моне Бартел са 6:3, 7:6 (7 :4) и за 92. минута исписал је историју у Мелбурну.

“Ово није ни први ни последњи пут да ћу бити овде. Тек је почетак“, изјавила је 16-годишњакиња која је добила “вајлд-кард“ за учешће на првом овогодишњем Гренд Слем турниру.

Дестани је имала пет година када је гледала Серену Вилијамс преко ТВ и тада је својим родитељима рекла да жели да се бави тенисом.

Ту њену одлуку су прихватили, а њена мајка постала је њен тренер.

Прошле недеље 16-годишња средњошколка имала је кратак тренинг са Сереном Вилијмс, најбољом тенисерком света која има 22 Гренд слем титуле.

“Ово је један од најбољих дана. Она је диван особа и заиста је одлично искуство разменити неколико удараца са њом. Рекла ми је да уколико верујем у своје снове, они ће се и остварити“.

Иако је изгубила меч, Дестани је као домаћа тенисерка имала пуну подршку навијача.

“Било је забавно играти на терену пред публиком која ме подржава. Нисам изненађена поразом. Сада знам на чему морам да радим“, закључила је аустралијска тенисерка.

Ајарва је тренутно 270. на WТА листи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар