AO: Srednjoškolka ispisala istoriju u Melburnu...!

Anonimna australijska teniserka Destani Ajarva poražena je u prvom kolu Australian Opena, a mlada teniserka ispisala je istoriju u Melburnu.

Tenis 18.01.2017 | 16:15
AO: Srednjoškolka ispisala istoriju u Melburnu...!
Ona je postala prva igračica rođena 2000. godine koja je igrala meč na nekom od četiri nejveća teniska turnira.

Ajarva je na startu izgubila od daleko iskusnije i starije Nemice Mone Bartel sa 6:3, 7:6 (7 :4) i za 92. minuta ispisal je istoriju u Melburnu.

“Ovo nije ni prvi ni poslednji put da ću biti ovde. Tek je početak“, izjavila je 16-godišnjakinja koja je dobila “vajld-kard“ za učešće na prvom ovogodišnjem Grend Slem turniru.

Destani je imala pet godina kada je gledala Serenu Vilijams preko TV i tada je svojim roditeljima rekla da želi da se bavi tenisom.

Tu njenu odluku su prihvatili, a njena majka postala je njen trener.

Prošle nedelje 16-godišnja srednjoškolka imala je kratak trening sa Serenom Vilijms, najboljom teniserkom sveta koja ima 22 Grend slem titule.

“Ovo je jedan od najboljih dana. Ona je divan osoba i zaista je odlično iskustvo razmeniti nekoliko udaraca sa njom. Rekla mi je da ukoliko verujem u svoje snove, oni će se i ostvariti“.

Iako je izgubila meč, Destani je kao domaća teniserka imala punu podršku navijača.

“Bilo je zabavno igrati na terenu pred publikom koja me podržava. Nisam iznenađena porazom. Sada znam na čemu moram da radim“, zaključila je australijska teniserka.

Ajarva je trenutno 270. na WTA listi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar