Интервју: Вајда о односу са Новаком, Бекером и Имасом...

Тренер Новака Ђоковића Маријан Вајда у интервјуу за словачке медије говорио је о форми актуелног шампиона, али и о бившим и новим члановима стручног штаба.

Тенис 18.01.2017 | 15:45
Интервју: Вајда о односу са Новаком, Бекером и Имасом...
Словак је од ове сезоне поново постао први тренер Новака Ђоковића, а ново име у стручном тиму је и Пепе Имас.

Српски тенисер је у другом делу прошле сезоне имао кризу, али почетак сезоне и титула у Дохи говори о томе да је то сада иза њега.

“Новак је прошле године преиспитивао себе и нашао је баланс. Финале у Дохи је одиграо веома добро. Дошло је и до мале кризе, у полуфиналу против Вердаска, али је успео да се издигне и изађе из меча као победник. Потом је у финалу савладао Ендија Марија и спреман дочекује Аустралијан опен", рекао је Вајда.

После огромног успеха када је био носилац свих Гренд слем турнира , Ђоковић је признао да је имао проблеме личне природе, а говорило се да је то и кулминирало одласком тадашњег тренера Бориса Бекер, који је био на челу Новаковог тима од краја 2013. године.

"Већ сам неколико пута покушавао да објасним, али није једноставно. Новака познајем дуго, врло добро и приватно и лично. И ја сам професионалац и питао сам себе шта је приоритет. Борис је био значајан део тима и допринео је Новаковом успеху у претходном периоду и освајању титула. Новак је био самокритичан, а Бекер можда није свесно прихватио тај разлаз, али са нама о томе није причао и не можемо да нагађамо о томе шта се са њим догађало после разлаза са тимом", додаје словачки стручњак.

Вајда је од 2006. године у Новаковом тиму, а у интервјуу говорио о је чувеном Пепеу Имасу, човеку чија је појава у тиму нашег аса изазвала много полемике.

“Новак је као врхунски спортиста изложен великом стресу, а сада је нашао себи ментора који је упознат са тенисом и помаже му доста са стресом. Појавиле су спекулације да ја имам проблем са његовим присуствому тиму и да ми смета њихов однос, али то није тачно. Ја у томе не видим ништа негатвно, напротив. Највећи приоритет за Новака је наступ на Гренд слему, а да би све успешно остварило потребно је да се одржи тај позитиван ментални став", закључио је Вајда.

Вајда истиче да је Новак је спреман за наредну сезону.

"Имали смо успешне припреме у Монте Карлу. Преузео сам улогу главног тренера, уз Душана Вемића и остале чланове тима. Сваки члан тима доприноси Новаковој припреми, кондицији и стању. Сваки члан тима је важан и сви одлично сарађујемо и водимо рачуна о томе да је око Новака позитивна атмосфера. Новак је физички спреман, врло је флексибилан и доброг здравља. У добром је менталном стању, а тај ментални баланс је веома важан. У сваком погледу – он је сада спреман, што и сам потврђује", завршио је Словак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар