Intervju: Vajda o odnosu sa Novakom, Bekerom i Imasom...

Trener Novaka Đokovića Marijan Vajda u intervjuu za slovačke medije govorio je o formi aktuelnog šampiona, ali i o bivšim i novim članovima stručnog štaba.

Tenis 18.01.2017 | 15:45
Intervju: Vajda o odnosu sa Novakom, Bekerom i Imasom...
Slovak je od ove sezone ponovo postao prvi trener Novaka Đokovića, a novo ime u stručnom timu je i Pepe Imas.

Srpski teniser je u drugom delu prošle sezone imao krizu, ali početak sezone i titula u Dohi govori o tome da je to sada iza njega.

“Novak je prošle godine preispitivao sebe i našao je balans. Finale u Dohi je odigrao veoma dobro. Došlo je i do male krize, u polufinalu protiv Verdaska, ali je uspeo da se izdigne i izađe iz meča kao pobednik. Potom je u finalu savladao Endija Marija i spreman dočekuje Australijan open", rekao je Vajda.

Posle ogromnog uspeha kada je bio nosilac svih Grend slem turnira , Đoković je priznao da je imao probleme lične prirode, a govorilo se da je to i kulminiralo odlaskom tadašnjeg trenera Borisa Beker, koji je bio na čelu Novakovog tima od kraja 2013. godine.

"Već sam nekoliko puta pokušavao da objasnim, ali nije jednostavno. Novaka poznajem dugo, vrlo dobro i privatno i lično. I ja sam profesionalac i pitao sam sebe šta je prioritet. Boris je bio značajan deo tima i doprineo je Novakovom uspehu u prethodnom periodu i osvajanju titula. Novak je bio samokritičan, a Beker možda nije svesno prihvatio taj razlaz, ali sa nama o tome nije pričao i ne možemo da nagađamo o tome šta se sa njim događalo posle razlaza sa timom", dodaje slovački stručnjak.

Vajda je od 2006. godine u Novakovom timu, a u intervjuu govorio o je čuvenom Pepeu Imasu, čoveku čija je pojava u timu našeg asa izazvala mnogo polemike.

“Novak je kao vrhunski sportista izložen velikom stresu, a sada je našao sebi mentora koji je upoznat sa tenisom i pomaže mu dosta sa stresom. Pojavile su spekulacije da ja imam problem sa njegovim prisustvomu timu i da mi smeta njihov odnos, ali to nije tačno. Ja u tome ne vidim ništa negatvno, naprotiv. Najveći prioritet za Novaka je nastup na Grend slemu, a da bi sve uspešno ostvarilo potrebno je da se održi taj pozitivan mentalni stav", zaključio je Vajda.

Vajda ističe da je Novak je spreman za narednu sezonu.

"Imali smo uspešne pripreme u Monte Karlu. Preuzeo sam ulogu glavnog trenera, uz Dušana Vemića i ostale članove tima. Svaki član tima doprinosi Novakovoj pripremi, kondiciji i stanju. Svaki član tima je važan i svi odlično sarađujemo i vodimo računa o tome da je oko Novaka pozitivna atmosfera. Novak je fizički spreman, vrlo je fleksibilan i dobrog zdravlja. U dobrom je mentalnom stanju, a taj mentalni balans je veoma važan. U svakom pogledu – on je sada spreman, što i sam potvrđuje", završio je Slovak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar