КАН: Леопард Кабананга удавио Мароканце!

ДР Конго стигао до првог тријумфа на Купу Африке, Звездино потенцијално појачање на клупи...

Фудбал 16.01.2017 | 22:20
КАН: Леопард Кабананга удавио Мароканце!
Очекивано тврд меч одиграли су ДР Конго и Мароко, а екипа из централног дела Африке успела је да изненади једну од бољих селекција и тријумфом од 1:0 упише прве бодове на Купу афричких нација у Габону. За победу популарних Леопарда побринуо се Жуниор Кабананга који је мајсторски погодио мрежу ривала у 55. минуту.

Имао је нападач Конга мало и среће јер му се после чудног центаршута лопта одбила од стативе на ногу, а он је био неумољив према голману Муниру чиме је, испоставиће се касније, донео важан тријумф својој репрезентацији, први на КАН.

Пробао је Мароко да се врати у меч у последњих пола сата, притискао је одбрану ривала, али није успевао да нађе пут до мреже вечерас сјајног голмана Матампија. Најбољу прилику за Мароканце имао је искусни Мбарк Бусуфа, али му је голман Конга мајсторски одбранио ударац са неколико метара главом у 87. минуту.

Мароко је у завршници скроз притискао осакаћене Леопарде, који су прво остали без искљученог Мутамбале, а затим и без повређеног Закуанија па су меч завршили са девет играча. Издржали су притисак и на крају славили важан тријумф, а треба рећи да је потенцијално појачање Црвене звезде, нападач Жереми Бокила овај меч испратио са клупе, није улазио у игру.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар