KAN: Leopard Kabananga udavio Marokance!

DR Kongo stigao do prvog trijumfa na Kupu Afrike, Zvezdino potencijalno pojačanje na klupi...

Fudbal 16.01.2017 | 22:20
KAN: Leopard Kabananga udavio Marokance!
Očekivano tvrd meč odigrali su DR Kongo i Maroko, a ekipa iz centralnog dela Afrike uspela je da iznenadi jednu od boljih selekcija i trijumfom od 1:0 upiše prve bodove na Kupu afričkih nacija u Gabonu. Za pobedu popularnih Leoparda pobrinuo se Žunior Kabananga koji je majstorski pogodio mrežu rivala u 55. minutu.

Imao je napadač Konga malo i sreće jer mu se posle čudnog centaršuta lopta odbila od stative na nogu, a on je bio neumoljiv prema golmanu Muniru čime je, ispostaviće se kasnije, doneo važan trijumf svojoj reprezentaciji, prvi na KAN.

Probao je Maroko da se vrati u meč u poslednjih pola sata, pritiskao je odbranu rivala, ali nije uspevao da nađe put do mreže večeras sjajnog golmana Matampija. Najbolju priliku za Marokance imao je iskusni Mbark Busufa, ali mu je golman Konga majstorski odbranio udarac sa nekoliko metara glavom u 87. minutu.

Maroko je u završnici skroz pritiskao osakaćene Leoparde, koji su prvo ostali bez isključenog Mutambale, a zatim i bez povređenog Zakuanija pa su meč završili sa devet igrača. Izdržali su pritisak i na kraju slavili važan trijumf, a treba reći da je potencijalno pojačanje Crvene zvezde, napadač Žeremi Bokila ovaj meč ispratio sa klupe, nije ulazio u igru.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar