Београдски сплавови оковани ледом

Ледоломац "Гребен" ангажован је у београдском сектору између Пупиновог моста и Панчевачког моста, док се брод "Бор" у Београду припрема за испловљење ка Хидроелектрани Ђердап 1, саопштило је Министарство саобраћаја.

Србија 16.01.2017 | 21:44
Београдски сплавови оковани ледом
Како се наводи, два мађарска ледоломца Јекторо ВИ и Јекторо XИ су упловили у српске воде ради ургентног пробијања леденог чепа код Боровог села.

Проглашена је редовна одбрана од леда на Дунаву од 1.275 до 1.215 речних километара, на Сави од Хртковаца до границе са БиХ, а ванредна одбрана од леда на Дунаву код Голупца, Великог Градишта, Костолца, Смедерева, Панчева, Београда Новог Сада и на целом току Тисе.

У саопштењу се подсећа да је на Сави од 8. јануара, услед појаве леда и ледохода, као и изразито ниског водостаја, обустављена пловидба од ркм 49 до 210,8 речних километара.

На Дунаву је 8. јануара обустављена пловидба од Бездана до Кладова, док је од Кладова до Ђердапа ИИ пловидба обустављена због јаких удара ветра и формирања леденог покривача.

Како је саопштено, саобраћај је због радова на мосту у Пецкој и даље обустављен на путу Причевић-Пецка, као и на путу Крупањ-Грачаница због радова на мосту преко реке Ликодре у Месту Мојковић,

Непроходни су путни правци Одвраћеница - Преко Брдо, Ивањица/Нови Пазар -Дуга Пољана -Расно - Карајукића Бунари -Угао - државна граница са Црном Гором (Моравац).

Забрана за шлепере и камионе важи на путним правцима код Ивањице, Ужица, Новог Пазара, Сјенице, Крупња, Ваљева, Краљева, Бруса, Копаоника и Крушевца, где је обавезна зимска опрема и саветује се опрезна вожња.

Како је саопштено, железнички саобраћај на мрежи пруга чији је управљач "Инфраструктура железнице Србије" а.д. функционише редовно, без поремећаја и нема значајних сметњи у функционисању које су узроковане неповољним временским условима Због ванредног догађаја у станици Врбас каснили су поједини возови предзуећа Србија воз, и то међународни брзи воз који саобраћа на релацији Београд - Суботица и воз на релацији Суботица - Београд.

Саопштено је да нема потешкоћа за робни железнички саобраћај.

На Аеродрому "Никола Тесла" у Београду данас од 13 до 16 часова сви летови из планираног реда летења су реализовани.

Авио-саобраћај на београдском аеродрому одвија се без прекида уз кашњења летова из Дубаија, Минхена и Мемингена, који су због кашњења при доласку на аеродром Никола Тесла, каснили и у одласку.

АД Аеродром Никола Тесла Београд обезбедио је неометано и безбедно одвијање авио-саобраћаја ангажовањем свих својих стручних служби, наводи се у саопштењу.

На Аеродрому "Константин Велики" у Нишу саобраћај се одвија несметано.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар