Beogradski splavovi okovani ledom

Ledolomac "Greben" angažovan je u beogradskom sektoru između Pupinovog mosta i Pančevačkog mosta, dok se brod "Bor" u Beogradu priprema za isplovljenje ka Hidroelektrani Đerdap 1, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

Srbija 16.01.2017 | 21:44
Beogradski splavovi okovani ledom
Kako se navodi, dva mađarska ledolomca Jektoro VI i Jektoro XI su uplovili u srpske vode radi urgentnog probijanja ledenog čepa kod Borovog sela.

Proglašena je redovna odbrana od leda na Dunavu od 1.275 do 1.215 rečnih kilometara, na Savi od Hrtkovaca do granice sa BiH, a vanredna odbrana od leda na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda Novog Sada i na celom toku Tise.

U saopštenju se podseća da je na Savi od 8. januara, usled pojave leda i ledohoda, kao i izrazito niskog vodostaja, obustavljena plovidba od rkm 49 do 210,8 rečnih kilometara.

Na Dunavu je 8. januara obustavljena plovidba od Bezdana do Kladova, dok je od Kladova do Đerdapa II plovidba obustavljena zbog jakih udara vetra i formiranja ledenog pokrivača.

Kako je saopšteno, saobraćaj je zbog radova na mostu u Peckoj i dalje obustavljen na putu Pričević-Pecka, kao i na putu Krupanj-Gračanica zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mestu Mojković,

Neprohodni su putni pravci Odvraćenica - Preko Brdo, Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno - Karajukića Bunari -Ugao - državna granica sa Crnom Gorom (Moravac).

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima kod Ivanjice, Užica, Novog Pazara, Sjenice, Krupnja, Valjeva, Kraljeva, Brusa, Kopaonika i Kruševca, gde je obavezna zimska oprema i savetuje se oprezna vožnja.

Kako je saopšteno, železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač "Infrastruktura železnice Srbije" a.d. funkcioniše redovno, bez poremećaja i nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima Zbog vanrednog događaja u stanici Vrbas kasnili su pojedini vozovi predzueća Srbija voz, i to međunarodni brzi voz koji saobraća na relaciji Beograd - Subotica i voz na relaciji Subotica - Beograd.

Saopšteno je da nema poteškoća za robni železnički saobraćaj.

Na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu danas od 13 do 16 časova svi letovi iz planiranog reda letenja su realizovani.

Avio-saobraćaj na beogradskom aerodromu odvija se bez prekida uz kašnjenja letova iz Dubaija, Minhena i Memingena, koji su zbog kašnjenja pri dolasku na aerodrom Nikola Tesla, kasnili i u odlasku.

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd obezbedio je neometano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja angažovanjem svih svojih stručnih službi, navodi se u saopštenju.

Na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu saobraćaj se odvija nesmetano.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar