Анализа: Пет пораза у финалима АО су Маријева главна мотивација!

Први тенисер света Енди Мари жели да избегне да постане први тенисер у историји који је поражен у шест финала истог Грен слема.

Тенис 17.01.2017 | 00:00
Анализа: Пет пораза у финалима АО су Маријева главна мотивација!
Британац има пет пораза у финалном мечу Аустралијен опена, а ове године ће у Мелбурну бити први фаворит.

Мари сматра да ће му сјајна форма с краја 2016. помоћи у самопоуздању, на турниру где је после пораза од Роџера Федерера у финалу 2010, доживео четири узастопна пораза од Новака Ђоковића.

"Мислим да ми 2016. може помоћи, други тенисери виде како играч добро, а ја се осећам физички и ментални врло снажно. Сваки пут када сам долазио овде, мислио сам да имам шансу да победим, али се никад није догодило. Надам се да ће ове године бити другачије", рекао је Мари.

Свежи британски витез је на старту турнира победио 93. тенисера света, Украјимца, Иљу Марченка, а у његовом делу костура су између осталих Кеи Нишикори, Станислас Вавринка и Роџер Федерер.

"Волим овај турнир, био сам много близу освајање неколико пута, нисам успео, али то што сам сад број један неће утицати на моју мотивацију. Верујем да ако будем играо најбоље што знам, да освојим. Волео бих то да урадим управо због тих бројних неуспеха", додао је Британац.

Маријев главни ривал је свакако Новак Ђоковић, шестроструки шампион АО, који ће на старту турнира играти са Фернандом Вердаском из Шпаније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар