Analiza: Pet poraza u finalima AO su Marijeva glavna motivacija!

Prvi teniser sveta Endi Mari želi da izbegne da postane prvi teniser u istoriji koji je poražen u šest finala istog Gren slema.

Tenis 17.01.2017 | 00:00
Analiza: Pet poraza u finalima AO su Marijeva glavna motivacija!
Britanac ima pet poraza u finalnom meču Australijen opena, a ove godine će u Melburnu biti prvi favorit.

Mari smatra da će mu sjajna forma s kraja 2016. pomoći u samopouzdanju, na turniru gde je posle poraza od Rodžera Federera u finalu 2010, doživeo četiri uzastopna poraza od Novaka Đokovića.

"Mislim da mi 2016. može pomoći, drugi teniseri vide kako igrač dobro, a ja se osećam fizički i mentalni vrlo snažno. Svaki put kada sam dolazio ovde, mislio sam da imam šansu da pobedim, ali se nikad nije dogodilo. Nadam se da će ove godine biti drugačije", rekao je Mari.

Sveži britanski vitez je na startu turnira pobedio 93. tenisera sveta, Ukrajimca, Ilju Marčenka, a u njegovom delu kostura su između ostalih Kei Nišikori, Stanislas Vavrinka i Rodžer Federer.

"Volim ovaj turnir, bio sam mnogo blizu osvajanje nekoliko puta, nisam uspeo, ali to što sam sad broj jedan neće uticati na moju motivaciju. Verujem da ako budem igrao najbolje što znam, da osvojim. Voleo bih to da uradim upravo zbog tih brojnih neuspeha", dodao je Britanac.

Marijev glavni rival je svakako Novak Đoković, šestrostruki šampion AO, koji će na startu turnira igrati sa Fernandom Verdaskom iz Španije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar