Гвардиолина дилема - да ли је Браво прави избор?

Замена куца на врата, Харт не долази у обзир! Пеп схватио да је направио грешку што је купио искусног чувара мреже за близу 20.000.000 евра, сада би да га мења.

Фудбал 17.01.2017 | 23:00
Гвардиолина дилема - да ли је Браво прави избор?
Катастрофа коју је Манчестер Сити претрпео против Евертона у недељу поподне опет је покренула тему - да ли је Клаудио Браво права опција на гол црти?

Долазак прекаљеног чилеанског голмана из Барселоне прошлог лета за нешто мање од 20.000.000 евра изазвао је озбиљне полемике међу енглеским фудбалским критичарима.Гвардиола је веровао да је Браво прави избор због добрих кратких додавања, што је детаљ на којем Пеп највише и заснива своју тренерску филозофију. Да акције гради од последње линије тима.

Немогућност да се на прави начин одговори највишим изазовима на црти бацила је сенку на све остале квалитете које Браво поседује. Гвардиола је подигао обрву сумње још у септембарском судару две галаксије, када је Браво био означен за кривца код голаЗлатана Ибрахимовића, а притом је тада имао срећу што није инсценирао пенал на Вејну Рунију. Још у том мечу видело се да Браво има фалинку која би озбиљно могла да угрози Ситијеве шампионске наде.

Не само да је голман који је највише пута испуштао „живе“ лопте (чак три пута), Браво је допустио да поред њега прође чак 43 одсто противничких шутева у оквир гола. Изузетно висока бројка. Поређења ради, Лукаш Фабијански из Свонсија је једини испред Брава са готово 48 одсто, док је Уго Лорис најбољи са тек 26 одсто неодбрањених шутева.

Није кривица само на Клаудију Браву. Доста иде и на душу одбране, посебно 60.000.000 евра плаћеног штопера Џона Стоунса, који је од доласка у Сити већ неколико пута био означен као директан кривац.

Због свега тога, Скај спорт пише да је Гвардиола у озбиљној дилеми - да ли да пружи нову шансу Браву или да посегне за алтернативним решењима. Џо Харт није по Пеповом укусу и његов повратак не долази у обзир. Вили Кабаљеро је ограничен само на куп утакмице и није када који Гвардиола жели, а као једино логично решење намеће се млади чувар мреже Бенфике Едерсон (23). У питању је момак који је стандардан на линији гола лисабонских Орлова и тренутно је један од кључних играча у нападу на четврту узастопну титулу шампиона Португалије.

Гвардиола је неколико пута већ слао људе од поверења да посматрају Едерсоновепартије, а ревизије које стижу позитивно су изненадиле и Пепа. Наравно, Бенфика се неће одрећи тако лако. Тржишна цена јесте тек 7.000.000 евра, али први човек клуба Луис Филипе Вијера га цени већ на 20.000.000 евра. Па ко воли - нек изволи. 

Других решења на пијаци готово и да нема. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар