Ранка Мишић на пријему код папе

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да је посјета папи Фрањи директно признање италијанском хуманитарном удружењу "Лучиано Лама", али и Савезу синдиката Српске за показивање солидарности и помоћ онима којима је то најпотребније.

Република Српска 16.01.2017 | 13:47
Ранка Мишић на пријему код папе
Мишићева ће у сриједу, 18. јануара, присуствовати пријему код папе Фрање у Ватикану. Пријем би требало да почне у 11.00 часова, а предсједник Савеза синдиката Српске ће му присуствовати у улози партнера удружења "Лучиано Лама" с којим синдикалци годинама сарађују на пројекту помоћи сиромашној дјеци без једног или оба родитеља.

"Сутра ћемо се састати са представником удружења 'Лучиано Лама' и тада ће се знати званични протокол пријема", рекла је Мишићева Срни поводом завршетка 48. боравка дјеце без родитеља и дјеце из сиромашних радничких породица Српске на Сицилији.

Око 12.000 ове дјеце је у протеклих 19 година боравило код италијанских породица на острву Сицилија у организацији удружења "Лучиано Лама" и уз помоћ Савеза синдиката и Синдиката образовања, науке и културе.

Удружење "Лучиано Лама" носи име познатог италијанског синдикалисте, политичара и партизана, а у Српској је запамћено и по помоћи које су давали становништву током катастрофалних поплава 2014. године.

Пријему у Ватикану присуствоваће и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Српске Драган Гњатић.
Савез синдиката Српске већ 20 година активно сарађује и са Домом за дјецу и младе без родитељског старања "Рада Врањешевић" у Бањалуци.

(Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Члан синдиката

16.01.2017 13:21

А шта она ради код Папе ако је то директно признање Сицијилианској организацији или и Мисичка припада том ексцентрицном миљеу? Да ли од Папе тражи благослов за нови Закон о раду, бољи положај запослених, нови Општи колективни уговор или благослов за свој реизбор ?! Траје њена представа дуги низ година, а радници ко марва...

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре Члан синдиката

16.01.2017 13:47

Троши радничку цркавицу

Name

Еx

16.01.2017 13:49

Синдикат је изгубио негдје на путу сврху свог постојања. Нажалост!

Name

Радник ССРС

16.01.2017 14:06

Ово је шпрдња са радничком класом и нама као запосленима у ССРС, нема топлог, нема регреса, нема зимнице али има за Ватикана да се нафатирају дневница. Тренутно највећи мобинг трпимо ми упосленици и сви ћутимо, централа и терен. Свакодневно се телефонски јављајући централи у Бања Луку гдје смо, са ким смо били, ста смо урадили, итд... Још увјек нико нема храбрости да о томе јавно проговори и одгонетне све анатеме због страха од одмазде сицијилианске ескадриле... Папо Фрањо, благослови нас да не полудимо поред ње.

Name

БЛ КОМУНИСТА(СРБИН)

16.01.2017 15:14

Шта сте запјенили на жену (палог борца), је.ли Вас разни Додици,Павићи, Ђокићи и остали за које стално гласате и мјесто да их шаљете у затвор ви њих поново у власт, па крива Мишићка, Папа,Патријарх само јиш Титу нисте нанили на ону ствар.Изађиге на улице не лижите се са тајкунима.

Name

БЛ КОМУНИСТА(СРБИН)

16.01.2017 15:14

Шта сте запјенили на жену (палог борца), је.ли Вас разни Додици,Павићи, Ђокићи и остали за које стално гласате и мјесто да их шаљете у затвор ви њих поново у власт, па крива Мишићка, Папа,Патријарх само јиш Титу нисте нанили на ону ствар.Изађиге на улице не лижите се са тајкунима.

Name

лијан

16.01.2017 16:18

Који безобразлук!?смизла стара као да је министар вјера!?

Name

Мајка Тереза

16.01.2017 14:56

...Цад нас још само Папа може спасити...е, баш си се увезала...за добробит свих запослених...какав синдикат а плате из буџета ??? ја те плаћам, а ти у ,,борбу,,...ниси блесава толико...блесави су сви који ,,пуше,, твоју причу двије деценије....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ред

16.01.2017 15:37

Е послије ње код Папе Францеска иде Додик. Бице бал...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдикалац

16.01.2017 16:00

Колико је добра још ће да и папу наговори у синдикат:)))))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

16.01.2017 16:07

Немојте нападати наше доживотно синдикално руководство у лику Мишићке, Белензаде и других. Како добро раде, њих не може нико замијенити. Када добију благослов од Папе у РС ће бити проиглкашени за свеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдикалка

19.01.2017 11:11

Среца да јос постоје хумани људи! Захваљујуци Ранки Мисиц дјеца без једног или оба родитеља имају прилику на топлину породице, игру, осмијех, пријатељство... Двије деценије, бори се са вјетрењацама, бије битку за радницка права и управо њеним постојањем и лидерством јос и сад на снази су стецена радницка права. Радо би се ње ријесили многи да на њено мјесто поставе неког свог ко це одмах потписати сто зеле, смањити СТЕЦЕНА права и ето ОКУ. Зар зелимо то? Није ли ропства превисе!?! Драги синдикалци, главу горе, ојацајмо базу, изборимо се за Страјкацки фонд ССРС, снагу лидера имамо, показимо ми насу снагу и то да смо достојни њене борбе. Заједно смо јаци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

крстина

16.02.2017 09:47

Имам 35ги 3 мј стаза63 г.старости послодавац ме присиљава да сама ресавам пензују незнам како и која су ми права и да ли их уопсте имам радим као спремацица у хемофарму а послодавц је крол.доо за трговину и услуге.

ОДГОВОРИТЕ