Ranka Mišić na prijemu kod pape

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da je posjeta papi Franji direktno priznanje italijanskom humanitarnom udruženju "Lučiano Lama", ali i Savezu sindikata Srpske za pokazivanje solidarnosti i pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Republika Srpska 16.01.2017 | 13:47
Ranka Mišić na prijemu kod pape
Mišićeva će u srijedu, 18. januara, prisustvovati prijemu kod pape Franje u Vatikanu. Prijem bi trebalo da počne u 11.00 časova, a predsjednik Saveza sindikata Srpske će mu prisustvovati u ulozi partnera udruženja "Lučiano Lama" s kojim sindikalci godinama sarađuju na projektu pomoći siromašnoj djeci bez jednog ili oba roditelja.

"Sutra ćemo se sastati sa predstavnikom udruženja 'Lučiano Lama' i tada će se znati zvanični protokol prijema", rekla je Mišićeva Srni povodom završetka 48. boravka djece bez roditelja i djece iz siromašnih radničkih porodica Srpske na Siciliji.

Oko 12.000 ove djece je u proteklih 19 godina boravilo kod italijanskih porodica na ostrvu Sicilija u organizaciji udruženja "Lučiano Lama" i uz pomoć Saveza sindikata i Sindikata obrazovanja, nauke i kulture.

Udruženje "Lučiano Lama" nosi ime poznatog italijanskog sindikaliste, političara i partizana, a u Srpskoj je zapamćeno i po pomoći koje su davali stanovništvu tokom katastrofalnih poplava 2014. godine.

Prijemu u Vatikanu prisustvovaće i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske Dragan Gnjatić.
Savez sindikata Srpske već 20 godina aktivno sarađuje i sa Domom za djecu i mlade bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci.

(Srna)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Član sindikata

16.01.2017 13:21

A šta ona radi kod Pape ako je to direktno priznanje Sicijilianskoj organizaciji ili i Misička pripada tom ekscentricnom miljeu? Da li od Pape traži blagoslov za novi Zakon o radu, bolji položaj zaposlenih, novi Opšti kolektivni ugovor ili blagoslov za svoj reizbor ?! Traje njena predstava dugi niz godina, a radnici ko marva...

ODGOVORITE
Name

@re Član sindikata

16.01.2017 13:47

Troši radničku crkavicu

Name

Ex

16.01.2017 13:49

Sindikat je izgubio negdje na putu svrhu svog postojanja. Nažalost!

Name

Radnik SSRS

16.01.2017 14:06

Ovo je šprdnja sa radničkom klasom i nama kao zaposlenima u SSRS, nema toplog, nema regresa, nema zimnice ali ima za Vatikana da se nafatiraju dnevnica. Trenutno najveći mobing trpimo mi uposlenici i svi ćutimo, centrala i teren. Svakodnevno se telefonski javljajući centrali u Banja Luku gdje smo, sa kim smo bili, sta smo uradili, itd... Još uvjek niko nema hrabrosti da o tome javno progovori i odgonetne sve anateme zbog straha od odmazde sicijilianske eskadrile... Papo Franjo, blagoslovi nas da ne poludimo pored nje.

Name

BL KOMUNISTA(SRBIN)

16.01.2017 15:14

Šta ste zapjenili na ženu (palog borca), je.li Vas razni Dodici,Pavići, Đokići i ostali za koje stalno glasate i mjesto da ih šaljete u zatvor vi njih ponovo u vlast, pa kriva Mišićka, Papa,Patrijarh samo jiš Titu niste nanili na onu stvar.Izađige na ulice ne ližite se sa tajkunima.

Name

BL KOMUNISTA(SRBIN)

16.01.2017 15:14

Šta ste zapjenili na ženu (palog borca), je.li Vas razni Dodici,Pavići, Đokići i ostali za koje stalno glasate i mjesto da ih šaljete u zatvor vi njih ponovo u vlast, pa kriva Mišićka, Papa,Patrijarh samo jiš Titu niste nanili na onu stvar.Izađige na ulice ne ližite se sa tajkunima.

Name

lijan

16.01.2017 16:18

Koji bezobrazluk!?smizla stara kao da je ministar vjera!?

Name

Мајка Тереза

16.01.2017 14:56

...Cад нас још само Папа може спасити...е, баш си се увезала...за добробит свих запослених...какав синдикат а плате из буџета ??? ја те плаћам, а ти у ,,борбу,,...ниси блесава толико...блесави су сви који ,,пуше,, твоју причу двије деценије....

ODGOVORITE
Name

red

16.01.2017 15:37

E poslije nje kod Pape Franceska ide Dodik. Bice bal...

ODGOVORITE
Name

Sindikalac

16.01.2017 16:00

Koliko je dobra još će da i papu nagovori u sindikat:)))))))

ODGOVORITE
Name

Radnik

16.01.2017 16:07

Nemojte napadati naše doživotno sindikalno rukovodstvo u liku Mišićke, Belenzade i drugih. Kako dobro rade, njih ne može niko zamijeniti. Kada dobiju blagoslov od Pape u RS će biti proiglkašeni za svece.

ODGOVORITE
Name

Sindikalka

19.01.2017 11:11

Sreca da jos postoje humani ljudi! Zahvaljujuci Ranki Misic djeca bez jednog ili oba roditelja imaju priliku na toplinu porodice, igru, osmijeh, prijateljstvo... Dvije decenije, bori se sa vjetrenjacama, bije bitku za radnicka prava i upravo njenim postojanjem i liderstvom jos i sad na snazi su stecena radnicka prava. Rado bi se nje rijesili mnogi da na njeno mjesto postave nekog svog ko ce odmah potpisati sto zele, smanjiti STECENA prava i eto OKU. Zar zelimo to? Nije li ropstva previse!?! Dragi sindikalci, glavu gore, ojacajmo bazu, izborimo se za Strajkacki fond SSRS, snagu lidera imamo, pokazimo mi nasu snagu i to da smo dostojni njene borbe. Zajedno smo jaci!

ODGOVORITE
Name

krstina

16.02.2017 09:47

Imam 35gi 3 mj staza63 g.starosti poslodavac me prisiljava da sama resavam penzuju neznam kako i koja su mi prava i da li ih uopste imam radim kao spremacica u hemofarmu a poslodavc je krol.doo za trgovinu i usluge.

ODGOVORITE