Добар почетак на Аустралијан опену

Победе за српске представнике у синглу на Отвореном првенству Аустралије. Јелена Јанковић је уз - навикли смо већ на то - огромне осцилације у игри елиминисала Лауру Зигемунд са 2:1, по сетовима 6:1, 1:6, 6:4, Виктор Троицки је у балканском дербију са Дамиром Џумхуром одиграо први меч у пет сетова на овогодишњем Аустралијан опену и славио са 6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3, док је дан "затворио" Душан Лајовић са убедљивих 6:3, 6:3, 6:3 савладао ветерана из Француске Стефана Роберта и други пут узастопце прескочио први степеник у Мелбурну.

Србија 16.01.2017 | 10:36
Добар почетак на Аустралијан опену
Други ће, међутим, бити паклено тежак, пошто се очекује да ће Дуцијев наредни ривал бити још један Француз, али много квалитетнији - Жо Вилфред Цонга. Финалиста Отвореног првества Аустралије из 2008. године - сећате се, тада је Новак Ђоковић почео жетву трофеја - прво треба да савлада Тијага Монтеира.

Кад је Троицки у питању, он се, као и Јелена, "коцкао" са победом, али је на крају успео да избаци 78. играча на АТП листи и закаже вероватни дуел са Станиславом Вавринком, који ће претходно морати да се избори са Мартином Клижаном.

Јасно је да Вавринка, троструки гренд слем шампион, актуелни владар Ју-Ес опена и освајач Отвореног првенства Аустралије из 2014. године, у тај меч улази као фавоти, али Троицки после 16. победа у јубиларном 30. мечу у пет сетова има разлога да верује у трећи узастопни пласман у трећу рунду уводног гренд слема сезоне.

Што се тиче Јанковићеве, она већ зна име наредне противнице. Биће то 57. тенисерка света Јулија Гергес, која је после преокрета савладала Катерину Синијакову са 3:6, 6:3, 6:4. Јанковићева се са три године млађом Немицом састајала четири пута и остварила три победе, мада им се путеви нису укрштали још од 2012.

(моззартспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар