Dobar početak na Australijan openu

Pobede za srpske predstavnike u singlu na Otvorenom prvenstvu Australije. Jelena Janković je uz - navikli smo već na to - ogromne oscilacije u igri eliminisala Lauru Zigemund sa 2:1, po setovima 6:1, 1:6, 6:4, Viktor Troicki je u balkanskom derbiju sa Damirom Džumhurom odigrao prvi meč u pet setova na ovogodišnjem Australijan openu i slavio sa 6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3, dok je dan "zatvorio" Dušan Lajović sa ubedljivih 6:3, 6:3, 6:3 savladao veterana iz Francuske Stefana Roberta i drugi put uzastopce preskočio prvi stepenik u Melburnu.

Srbija 16.01.2017 | 10:36
Dobar početak na Australijan openu
Drugi će, međutim, biti pakleno težak, pošto se očekuje da će Ducijev naredni rival biti još jedan Francuz, ali mnogo kvalitetniji - Žo Vilfred Conga. Finalista Otvorenog prvestva Australije iz 2008. godine - sećate se, tada je Novak Đoković počeo žetvu trofeja - prvo treba da savlada Tijaga Monteira.

Kad je Troicki u pitanju, on se, kao i Jelena, "kockao" sa pobedom, ali je na kraju uspeo da izbaci 78. igrača na ATP listi i zakaže verovatni duel sa Stanislavom Vavrinkom, koji će prethodno morati da se izbori sa Martinom Kližanom.

Jasno je da Vavrinka, trostruki grend slem šampion, aktuelni vladar Ju-Es opena i osvajač Otvorenog prvenstva Australije iz 2014. godine, u taj meč ulazi kao favoti, ali Troicki posle 16. pobeda u jubilarnom 30. meču u pet setova ima razloga da veruje u treći uzastopni plasman u treću rundu uvodnog grend slema sezone.

Što se tiče Jankovićeve, ona već zna ime naredne protivnice. Biće to 57. teniserka sveta Julija Gerges, koja je posle preokreta savladala Katerinu Sinijakovu sa 3:6, 6:3, 6:4. Jankovićeva se sa tri godine mlađom Nemicom sastajala četiri puta i ostvarila tri pobede, mada im se putevi nisu ukrštali još od 2012.

(mozzartsport)

Komentari / 0

Ostavite komentar