НБА: Бјелица се борио, али Новицки и Бареа зауставили низ Минесоте!

Српски кошаркаш постигао 10 поена на мечу у Даласу.

Кошарка 16.01.2017 | 10:15
НБА: Бјелица се борио, али Новицки и Бареа зауставили низ Минесоте!
Немања Бјелица пружио је још једну добру партију, али то на крају није помогло Минесота Тимбервулфсима да победе. Екипа из Минеаполиса поражена је на гостовању Далас Мавериксима са 98:87.

Српски кошаркаш на терену је провео 22 минута, постигао је 10 поена, ухватио четири лопте и забележио једну асистенцију. Нису, међутим, гостујући кошаркаш да зауставе Веслија Метјуса (19 поена), Дирка Новицког (17), а посебно не Дерона Вилијамса (13 поена и 10 асистенција).

Ипак, епитет јунака утакмице и најзаслужнијег за тријумф Маверикса понеће Џеј Џеј Бареакоји је одиграо сјајну последњу четвртину, а меч је завршио са 15 поена. Иначе, екипа Даласа је овим резултатом прекинула Минесотин победнички низ који је трајао три утакмице.

Нову победу у борби за што бољу позицију на истоку уписала је Аталанта против гостујућег Милвокија - 111:98. Сјајно вече имао је Двајт Хауард са дабл дабл учинком од 16 поена и 14 скокова. Гостима из Висконсина није помогла ни још једна брилијантна партија Грка Јаниса Адетокунба који је убацио 33 поена, а имао је и осам поена, односно шест асистенција.

Кошаркаши Торонто Репторса наставили су јурњаву за лидером конференције и шампионом НБА лиге Кливлендом, пошто су као домаћини савладали Њујорк Никсе са 116:101. Демар Дерозан је са 23 поена био најбољи стрелац Репторса, три мање дао је Норман Пауел, а одличан је био и Јонас Валанчијунас са 12 поена и чак 16 скокова. Кармело Ентони је дао 18, а Дерик Роуз 16 за Никсе.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар