NBA: Bjelica se borio, ali Novicki i Barea zaustavili niz Minesote!

Srpski košarkaš postigao 10 poena na meču u Dalasu.

Košarka 16.01.2017 | 10:15
NBA: Bjelica se borio, ali Novicki i Barea zaustavili niz Minesote!
Nemanja Bjelica pružio je još jednu dobru partiju, ali to na kraju nije pomoglo Minesota Timbervulfsima da pobede. Ekipa iz Mineapolisa poražena je na gostovanju Dalas Maveriksima sa 98:87.

Srpski košarkaš na terenu je proveo 22 minuta, postigao je 10 poena, uhvatio četiri lopte i zabeležio jednu asistenciju. Nisu, međutim, gostujući košarkaš da zaustave Veslija Metjusa (19 poena), Dirka Novickog (17), a posebno ne Derona Vilijamsa (13 poena i 10 asistencija).

Ipak, epitet junaka utakmice i najzaslužnijeg za trijumf Maveriksa poneće Džej Džej Bareakoji je odigrao sjajnu poslednju četvrtinu, a meč je završio sa 15 poena. Inače, ekipa Dalasa je ovim rezultatom prekinula Minesotin pobednički niz koji je trajao tri utakmice.

Novu pobedu u borbi za što bolju poziciju na istoku upisala je Atalanta protiv gostujućeg Milvokija - 111:98. Sjajno veče imao je Dvajt Hauard sa dabl dabl učinkom od 16 poena i 14 skokova. Gostima iz Viskonsina nije pomogla ni još jedna brilijantna partija Grka Janisa Adetokunba koji je ubacio 33 poena, a imao je i osam poena, odnosno šest asistencija.

Košarkaši Toronto Reptorsa nastavili su jurnjavu za liderom konferencije i šampionom NBA lige Klivlendom, pošto su kao domaćini savladali Njujork Nikse sa 116:101. Demar Derozan je sa 23 poena bio najbolji strelac Reptorsa, tri manje dao je Norman Pauel, a odličan je bio i Jonas Valančijunas sa 12 poena i čak 16 skokova. Karmelo Entoni je dao 18, a Derik Rouz 16 za Nikse.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar