ФРА: Монако растурио Марсељ! Кикс Нице, пораз Лиона од Каена...

Кикснула је Ница, Плеа промашио победу: Сад је трка потпуно отворена! На Алијанц ривијери одолео Мец - 0:0. Сантини као маљем по Лиону! Хрватски нападач са два гола донео Каену тријумф над трофејним ривалом. Игра мачке и миша на Велодрому! Фалкао и Силва згромили Марсељ, а навијачи прозивали Дрогбу! У два лигашка дуела ове сезоне Монако је остварио укупну победу резултатом 8:1, а синоћ је било 4:1 за Кнежеве!

Фудбал 16.01.2017 | 10:00
ФРА: Монако растурио Марсељ! Кикс Нице, пораз Лиона од Каена...
Игра мачке и миша на Велодрому! Фалкао и Силва згромили Марсељ, а навијачи прозивали Дрогбу! У два лигашка дуела ове сезоне Монако је остварио укупну победу резултатом 8:1, а вечерас је било 4:1 за Кнежеве!

Игра мачке и миша, осмака и четвртака, или једноставно - Монаково уништавање Марсеља! Кнежеви су ове сезоне најгора ноћна мора некадашњег шампиона Европе. Пре непуна два месеца на стадиону Луј ИИ било је 4:0, а вечерас је Велодром преживео једну од највећих трагедија у последње време! Монако се опет поигравао са љутим ривалом и разбио га резултатом 4:1, уз два гола Бернарда Силве, један Радамела Фалкаоа и лепотицу Томаса Лемара која ће обићи фудбалски свет. 

И не само што је Монако згромио Марсељ и демолирао Велодром, већ је учинио да се Олимпик прописно постиди. Оно што гостима на велелепном стадиону пошло за руком само једном у првих једанаест и по сати фудбала, односно девет лигашких утакмица, Монако је гумицом обрисао за 90 минута игре. Наиме, Марсељ је страствено чувао мрежу и допустио ривалима да је затресу само једном, а вечерас су Кнежеви урадили више у само шест минута фудбала, односно четири пута укупно!

И све је почело у 15. минуту, када је Томас Лемар понизио голмана Пелеа лукавим лобом са ивице шеснаестерца - лево искоса. 

Само шест минута касније експлодирала је контра после које је Радамел Фалкао зарио зубе у врат љутом ривалу. Одличну дубоку лопту проследио је Ђибрил Сидибе, да би Колумбијац стигао до 13. лигашког поготка!

Успео је домаћин да се опорави од шока и већ у 28. минуту преполови заостатак преко Роланда. И то после доброг скока и трзаја главом у противничком казненом простору. Али, то је практично било све што је Марсељ могао да уради у овој утакмици.

А онда је својих 15 минута славе имао Бернардо Силва! Португалски репрезентативац заблистао је брзо и већ у последњим тренуцима првог полувремена прецизним хицем главом закуцао лопту још једном иза Пелеових леђа. Мирис дебакла осећао се у ваздуху.

Силва је ставио тачку на победу у 11. минуту другог дела, након што је голман Марсеља зауставио покушај Сидибеа. За други хитац био је апсолутно немоћан.

Утакмица ће остати упамћена и по томе што су резигнирани навијачи Марсеља прозивали клупску легенду Дидијеа Дрогбу. Чувени центарфор тренутно је без ангажмана након што му је истекао уговор са Монтреалом и тренутно вага понуде из Кине и бразилског Коринтијанса. Међутим, на Велодрому сматрају да их је Дрогба опет разочарао, с обзиром да је прекаљени голгетер више пута истицао колико воли Марсељ, али каријеру вероватно неће завршити у клубу где је започео његов вртоглави успон у каријери...

"Дрогба, престани да се хвалиш како волиш Марсељ! Ти месечно зарађујеш више него што ми зарадимо за цео живот. Иди у Кину поново", стајало је у јасној поруци разочараних присталица.

А на Алијанц ривијери - мук. Не могу чудом да се начуде навијачи Нице. А како ствари стоје неће још дуго уживати у статусу лидера француског првенства. Тим Лусијана Фавра озбиљно је уздрмао шампионске амбиције, јер је у уводној утакмици недељног програма 20. рунде Лиге 1 узео смао бод у сусрету са 18. пласираном Мецом - 0:0.

Иако је важила за великог фаворита, иако јој је у госте стигао тим који је наређао пет пораза, Ница није успела да сломи његов отпор и на тај начин први пут пред својом публиком одиграла без голова ове сезоне.

У одсуству Марија Балотелија, испоставило се да је трагичар меча Алесан Плеа. Нападач који је у досадашњем току првенства дао десет голова пропустио је најбољу шансу на утакмици, у 68. минуту се извукао на страну, био у доброј позицији, али је пуцао поред стативе.

Овим ремијем Нице у игру за титулу дефинитивно су се у игру вратили и Монако и Пари Сен Жермен.

Сантини као маљем по Лиону! Хрватски нападач са два гола донео Каену тријумф над трофејним ривалом.

Добро ће навијачи и играчи Олимпика из Лиона запамтити име Иван Сантини. Горостасни хрватски нападач је са два поготка срушио богатог ривала, а његов Каен славио је са 3:2 у утакмици 20. кола француске Лиге 1.

Победа додатно добија на значају ако се има у виду да се Каен бори за опстанак, а ова три бода могла би баш много да му значе у наставку сезоне.

Момак из Задра ове сезоне заиста игра сјајно и, рачунајући вечерашње голове, дошао је до коте 10 у Лиги 1. Имао је, додуше, Каен и доста среће јер је у осмом минуту повео аутоголом Гналија Максвела Корнеа.

А онда је на сцену ступио Сантини. У 29. минуту искористио је пенал после прекршаја Максима Гоналона на Жонатану Делпласу. Само шест минута касније на исти начин одговорио је Лион. Џордан Адлеоти је играо руком у свом казненом простору, а сигуран са беле тачке био је Александре Лаказет.

Исти играч је у самом финишу дао и други гол изједначењем унео нервозу код домаћих навијача. Ипак, јунак Сантини је поново ударио у 61. минуту! Искористио је центаршут Јана Карамое и главом закуцао лопту у мрежу.

Ово је екипи Лиона први пораз на гостовањима после шест утакмица и могао би да представља озбиљан ударац у борби за пласман у Европу.

ЛИГА 1 - 20. КОЛО

Петак:
Лил - Сент Етјен 1:1 (0:1)
/Де Превиј 71 - Хамума 17/

Субота
Рен - ПСЖ 0:1 (0:0)
/Дракслер 39/

Нанси - Бастија 1:0 (0:0)
/Дија 59/

Лоријан - Генган 3:1 (0:1)
/Варис 72, 90, Кабо 82 - Салиббур 40/

Монпеље - Дижон 1:1 (0:1)
/Русијин 87 - Таварес 27/

Тулуз - Нант 0:1 (0:1)
/Сала 20/

Анже - Бордо 1:1 (1:1)
/Траоре 14 - Сантамарија 28аг/

Недеља
Ница - Мец 0:0

Каен - Олимпик Лион 3:2 (2:2)
/Корне 8аг, Сантини 29пен, Сантини 61 - Лаказет 35пен, 45/

Марсељ - Монако 1:4 (1:3)
/Роландо 28 - Лемар 15, Фалкао 21, Силва 45, 56/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар