FRA: Monako rasturio Marselj! Kiks Nice, poraz Liona od Kaena...

Kiksnula je Nica, Plea promašio pobedu: Sad je trka potpuno otvorena! Na Alijanc rivijeri odoleo Mec - 0:0. Santini kao maljem po Lionu! Hrvatski napadač sa dva gola doneo Kaenu trijumf nad trofejnim rivalom. Igra mačke i miša na Velodromu! Falkao i Silva zgromili Marselj, a navijači prozivali Drogbu! U dva ligaška duela ove sezone Monako je ostvario ukupnu pobedu rezultatom 8:1, a sinoć je bilo 4:1 za Kneževe!

Fudbal 16.01.2017 | 10:00
FRA: Monako rasturio Marselj! Kiks Nice, poraz Liona od Kaena...
Igra mačke i miša na Velodromu! Falkao i Silva zgromili Marselj, a navijači prozivali Drogbu! U dva ligaška duela ove sezone Monako je ostvario ukupnu pobedu rezultatom 8:1, a večeras je bilo 4:1 za Kneževe!

Igra mačke i miša, osmaka i četvrtaka, ili jednostavno - Monakovo uništavanje Marselja! Kneževi su ove sezone najgora noćna mora nekadašnjeg šampiona Evrope. Pre nepuna dva meseca na stadionu Luj II bilo je 4:0, a večeras je Velodrom preživeo jednu od najvećih tragedija u poslednje vreme! Monako se opet poigravao sa ljutim rivalom i razbio ga rezultatom 4:1, uz dva gola Bernarda Silve, jedan Radamela Falkaoa i lepoticu Tomasa Lemara koja će obići fudbalski svet. 

I ne samo što je Monako zgromio Marselj i demolirao Velodrom, već je učinio da se Olimpik propisno postidi. Ono što gostima na velelepnom stadionu pošlo za rukom samo jednom u prvih jedanaest i po sati fudbala, odnosno devet ligaških utakmica, Monako je gumicom obrisao za 90 minuta igre. Naime, Marselj je strastveno čuvao mrežu i dopustio rivalima da je zatresu samo jednom, a večeras su Kneževi uradili više u samo šest minuta fudbala, odnosno četiri puta ukupno!

I sve je počelo u 15. minutu, kada je Tomas Lemar ponizio golmana Pelea lukavim lobom sa ivice šesnaesterca - levo iskosa. 

Samo šest minuta kasnije eksplodirala je kontra posle koje je Radamel Falkao zario zube u vrat ljutom rivalu. Odličnu duboku loptu prosledio je Đibril Sidibe, da bi Kolumbijac stigao do 13. ligaškog pogotka!

Uspeo je domaćin da se oporavi od šoka i već u 28. minutu prepolovi zaostatak preko Rolanda. I to posle dobrog skoka i trzaja glavom u protivničkom kaznenom prostoru. Ali, to je praktično bilo sve što je Marselj mogao da uradi u ovoj utakmici.

A onda je svojih 15 minuta slave imao Bernardo Silva! Portugalski reprezentativac zablistao je brzo i već u poslednjim trenucima prvog poluvremena preciznim hicem glavom zakucao loptu još jednom iza Peleovih leđa. Miris debakla osećao se u vazduhu.

Silva je stavio tačku na pobedu u 11. minutu drugog dela, nakon što je golman Marselja zaustavio pokušaj Sidibea. Za drugi hitac bio je apsolutno nemoćan.

Utakmica će ostati upamćena i po tome što su rezignirani navijači Marselja prozivali klupsku legendu Didijea Drogbu. Čuveni centarfor trenutno je bez angažmana nakon što mu je istekao ugovor sa Montrealom i trenutno vaga ponude iz Kine i brazilskog Korintijansa. Međutim, na Velodromu smatraju da ih je Drogba opet razočarao, s obzirom da je prekaljeni golgeter više puta isticao koliko voli Marselj, ali karijeru verovatno neće završiti u klubu gde je započeo njegov vrtoglavi uspon u karijeri...

"Drogba, prestani da se hvališ kako voliš Marselj! Ti mesečno zarađuješ više nego što mi zaradimo za ceo život. Idi u Kinu ponovo", stajalo je u jasnoj poruci razočaranih pristalica.

A na Alijanc rivijeri - muk. Ne mogu čudom da se načude navijači Nice. A kako stvari stoje neće još dugo uživati u statusu lidera francuskog prvenstva. Tim Lusijana Favra ozbiljno je uzdrmao šampionske ambicije, jer je u uvodnoj utakmici nedeljnog programa 20. runde Lige 1 uzeo smao bod u susretu sa 18. plasiranom Mecom - 0:0.

Iako je važila za velikog favorita, iako joj je u goste stigao tim koji je naređao pet poraza, Nica nije uspela da slomi njegov otpor i na taj način prvi put pred svojom publikom odigrala bez golova ove sezone.

U odsustvu Marija Balotelija, ispostavilo se da je tragičar meča Alesan Plea. Napadač koji je u dosadašnjem toku prvenstva dao deset golova propustio je najbolju šansu na utakmici, u 68. minutu se izvukao na stranu, bio u dobroj poziciji, ali je pucao pored stative.

Ovim remijem Nice u igru za titulu definitivno su se u igru vratili i Monako i Pari Sen Žermen.

Santini kao maljem po Lionu! Hrvatski napadač sa dva gola doneo Kaenu trijumf nad trofejnim rivalom.

Dobro će navijači i igrači Olimpika iz Liona zapamtiti ime Ivan Santini. Gorostasni hrvatski napadač je sa dva pogotka srušio bogatog rivala, a njegov Kaen slavio je sa 3:2 u utakmici 20. kola francuske Lige 1.

Pobeda dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da se Kaen bori za opstanak, a ova tri boda mogla bi baš mnogo da mu znače u nastavku sezone.

Momak iz Zadra ove sezone zaista igra sjajno i, računajući večerašnje golove, došao je do kote 10 u Ligi 1. Imao je, doduše, Kaen i dosta sreće jer je u osmom minutu poveo autogolom Gnalija Maksvela Kornea.

A onda je na scenu stupio Santini. U 29. minutu iskoristio je penal posle prekršaja Maksima Gonalona na Žonatanu Delplasu. Samo šest minuta kasnije na isti način odgovorio je Lion. Džordan Adleoti je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran sa bele tačke bio je Aleksandre Lakazet.

Isti igrač je u samom finišu dao i drugi gol izjednačenjem uneo nervozu kod domaćih navijača. Ipak, junak Santini je ponovo udario u 61. minutu! Iskoristio je centaršut Jana Karamoe i glavom zakucao loptu u mrežu.

Ovo je ekipi Liona prvi poraz na gostovanjima posle šest utakmica i mogao bi da predstavlja ozbiljan udarac u borbi za plasman u Evropu.

LIGA 1 - 20. KOLO

Petak:
Lil - Sent Etjen 1:1 (0:1)
/De Previj 71 - Hamuma 17/

Subota
Ren - PSŽ 0:1 (0:0)
/Draksler 39/

Nansi - Bastija 1:0 (0:0)
/Dija 59/

Lorijan - Gengan 3:1 (0:1)
/Varis 72, 90, Kabo 82 - Salibbur 40/

Monpelje - Dižon 1:1 (0:1)
/Rusijin 87 - Tavares 27/

Tuluz - Nant 0:1 (0:1)
/Sala 20/

Anže - Bordo 1:1 (1:1)
/Traore 14 - Santamarija 28ag/

Nedelja
Nica - Mec 0:0

Kaen - Olimpik Lion 3:2 (2:2)
/Korne 8ag, Santini 29pen, Santini 61 - Lakazet 35pen, 45/

Marselj - Monako 1:4 (1:3)
/Rolando 28 - Lemar 15, Falkao 21, Silva 45, 56/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar