АБА: Звезда доминира лигом скоро годину дана! Олимпија зауставила Партизан!

Звезда рутински против Крке - 18. победа! Кошаркаши Црвене звезде остварили су и 18. победу у овој сезони АБА лиге пошто су пред својим навијачима рутински савладали Крку 79:62. Одмарао Огњен Кузмић. Пораз Партизана после 47 дана! Црно-бели у Љубљани прокоцкали "плус девет" са почетка четврте четвртине и изгубили од Олимпије. Цедевита и Будућност сада су само један корак иза на табели АБА лиге. "Пантери" у серији и све ближе опстанку! ФМП добио и трећи меч заредом, после само четири победе у првих 15 кола АБА лиге. Сјајна партија Болдена, дебитовао Остин.

Кошарка 16.01.2017 | 08:45
АБА: Звезда доминира лигом скоро годину дана! Олимпија зауставила Партизан!
Првопласирани против последњепласираног тима АБА лиге - и без икаквог изненађења.

Кошаркаши Црвене звезде мтс одиграли су максимално озбиљно сусрет против Крке и стигли до 18. победе из исто толико мечева у АБА лиги, а тренер Радоњић успут је одморио и Огњена Кузмића који је био играч одлуке пре само четири дана против Фенербахчеа.

Црвено-бели су још на старту меча направили "безбедну разлику" и до краја меча је одржавали против инфериорног ривала који је тек на крају сусрета одиграо нешто квалитетније.

То је уједно била и 199. победа за црногорског стручњака, а уочи почетка сусрета навијачи су га поздравили аплаузом и уручили му поклон пошто је постао тренер са највећим бројем утакмица на клупи Звезде.

Код Звезде су се уписали сви кошаркаши који су истрчали на паркет, и нико није одиграо мање од 10 минута, а овога пута је "искочио" Немања Дангубић са 13 поена и 8 скокова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - КРКА 79:62 (24:14, 21:14, 13:14, 21:20)

Само на почетку меча је Црвена звезда одиграла "меканије" и дозволила Крки да поведе на неколико минута, а након три узастопне промашене тројке, што је навијаче можда подсетило на лоше шутерско мече против Мега Лекса, почео је "рафал" Звезде којим је стечена прва озбиљнија предност.

Расположени су били Немања Дангубић и Милко Бјелица, нешто касније им се прикључио и Марко Гудурић лепим потезима.

Пад у процентима шута уследио је у ружној трећој четвртини у којој су се мучили играчи оба тима, нису могли да "потрефе ритам", док су и једни и други били далеко расположенији у последњој деоници.

Тада се "пробудио" Марко Луковић и спустио разлику до 13 разлике, али не и испод тога...

Тако је Крка стигла до ДЕСЕТОГ узастопног пораза у АБА лиги и остаје "фењераш".

Осим раније поменутог Немање Дангубића – само је још Марко Симоновић био двоцифрен (11), мада је и он "дозирао" шут до последњих два минута када је тројкама прекинуо Крку и решио питање победника. Нејт Волтерс је био разноврстан – 9 поена, 5 скокова и 6 асистенција.

Исти кошгетерски учинак имао је и Милко Бјелица, док га је на позицији центра у последњих неколико минута, због пет личних грешака, мењао и Дион Томпсон који је имао 6 поена и 6 скокова, и опет оставио добар утисак код домаћина.

Лука Митровић и Бранко Лазић су постигли по 7 поена, док је Марко Гудурић имао поен више, али и 5 изгубљених лопти.

Код Крке је предњачио Марко Луковић са 20 поена, док је 9 додао Ерјон Кастрати.

Звезда у наредном колу игра против ФМП-а, док Крка чека Цедевиту.

Пораз Партизана после 47 дана! Црно-бели у Љубљани прокоцкали "плус девет" са почетка четврте четвртине и изгубили од Олимпије. Цедевита и Будућност сада су само један корак иза на табели АБА лиге.

Партизанова два импозантна низа - осам победа у АБА лиги и 12 победа комбиновано у два актуелна такмичења - окончана су у недељу увече у старој љубљанској дворани "Тиволи".

Екипа Олимпије, традиционално тежак противник, нанела је црно-белима први пораз још од 29. новембра (87:88 против Сасарија у ФИБА Лиги шампиона), а само у АБА лиги први од 12. новембра и 87:97 против Цедевите.

Олимпија (скор 8-10) - Партизан (14-4) 74:68 (24:16, 14:17, 8:20, 28:15).

У мечу високог интензитета, али прилично ниског квалитета, домаћин је испустио двоцифрену (37:27 - 17. минут), а гост скоро двоцифрену предност, од 46:55 у 31. минуту.

Имао је Партизан 61:63 после тројке Андрића у 37. минуту, па 63:65 после Хечеровог продора мање од два минута пре краја. Онда је 175 центиметара високи Брендон Џеферсон погодио две тројке заредом (промашај Андрића између њих) и 48 секунди пре краја довео црно-беле у врло тежак положај.

Било је 69:65, Новица Величковић је изгубио лопту и тако је "отпловила" последња реална нада у преокрет, посебно када је Хроват погодио оба слободна бацања и повећао на 71:65.

Серија Олимпије од 8:0, у мечу са много серија и мини-серија на обе стране, ове вечери је донела "змајчекима" осму победу и сигурно седмо место на табели регионалног такмичења.

Црно-бели остају други, са четири победе мање од стопроцентне Црвене звезде (18-0), а сада само са једном победом више од Цедевите и Будућности. Након меча против ФМП-а на свом паркету, Партизану следе три узастопна окршаја са Топ 4 екипама.

Џикићеви изабраници (Ратковица се вратио у тим после 15 дана, Мајсторовић и даље не игра, док су Маринковић и Робинсон сасвим ван строја) у Љубљани су погодили само 38 одсто шутева из игре, укључујући 6/26 за тројку.

Имали су црно-бели 15 офанзивних скокова, али су противнику дозволили 13. Уз то су имали шест изгубљених лопти више, чиме је компензовано Олимпијиних 20/34 са линије за слободна бацања. Од тога је Никола Јанковић шутирао 0/8, пре него што је у последњим секундама утакмице реализовао девети "пенал".

"Пантери" у серији и све ближе опстанку! ФМП добио и трећи меч заредом, после само четири победе у првих 15 кола АБА лиге. Сјајна партија Болдена, дебитовао Остин.

ФМП Железник направио је нови корак у правцу опстанка у АБА лиги, победивши екипу Морнара из Бара - 92:85 (20:24, 21:20, 26:18, 25:23).

"Пантери" су трећим узастопним позитивним резултатом поправили скор на 7-11 и групи "фењераша", у којој је и Мега Лекс, сада беже две победе.

ФМП је опет сјајно шутирао тројке - 11/19, од тога 4/8 Аустралијанац Џона Болден, који је са 22 поена, уз четири скока, шест асистенција и три "крађе" био МВП утакмице.

Пратили су га Драган Апић са 19 поена и осам скокова, односно капитен Филип Човић са 13 поена и чак 14 асистенција.

Велику пажњу привукао је деби младог Американца Ајзеје Остина, о коме више можете сазнати у посебној вести.

Американац Ламонт Џонс са 24 поена је био убедљиво најбољи појединац у црногорском саставу, а двоцифрен учинак имали су и његови земљаци Тејтум, Елис и Волер, као и искусни бек Борис Бакић.

РЕЗУЛТАТИ 18. КОЛА:

ФМП - Морнар 92:85
Олимпија - Партизан 74:68
Црвена звезда - Крка 79:62
Цедевита - Мега Лекс 89:85

одиграно у суботу:

Карпош Соколи - Цибона 76:70
Будућност - Игокеа 75:60

у петак:

МЗТ Скопље - Задар 92:65

ТАБЕЛА: Звезда 18-0, Партизан 14-4, Цедевита 13-5, Будућност 13-5, Цибона 11-7, Игокеа 9-9, Олимпија 8-10, ФМП 7-11, Морнар 6-12, Карпош Соколи 6-12, Задар 6-12, Мега 5-13, МЗТ 5-13, Крка 5-13.

ПАРОВИ 19. КОЛА: Карпош - МЗТ (петак), Игокеа - Звезда, Партизан - ФМП, Цибона - Олимпија (субота), Морнар - Будућност, Мега - Задар, Крка - Цедевита (недеља).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар