ABA: Zvezda dominira ligom skoro godinu dana! Olimpija zaustavila Partizan!

Zvezda rutinski protiv Krke - 18. pobeda! Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i 18. pobedu u ovoj sezoni ABA lige pošto su pred svojim navijačima rutinski savladali Krku 79:62. Odmarao Ognjen Kuzmić. Poraz Partizana posle 47 dana! Crno-beli u Ljubljani prokockali "plus devet" sa početka četvrte četvrtine i izgubili od Olimpije. Cedevita i Budućnost sada su samo jedan korak iza na tabeli ABA lige. "Panteri" u seriji i sve bliže opstanku! FMP dobio i treći meč zaredom, posle samo četiri pobede u prvih 15 kola ABA lige. Sjajna partija Boldena, debitovao Ostin.

Košarka 16.01.2017 | 08:45
ABA: Zvezda dominira ligom skoro godinu dana! Olimpija zaustavila Partizan!
Prvoplasirani protiv poslednjeplasiranog tima ABA lige - i bez ikakvog iznenađenja.

Košarkaši Crvene zvezde mts odigrali su maksimalno ozbiljno susret protiv Krke i stigli do 18. pobede iz isto toliko mečeva u ABA ligi, a trener Radonjić usput je odmorio i Ognjena Kuzmića koji je bio igrač odluke pre samo četiri dana protiv Fenerbahčea.

Crveno-beli su još na startu meča napravili "bezbednu razliku" i do kraja meča je održavali protiv inferiornog rivala koji je tek na kraju susreta odigrao nešto kvalitetnije.

To je ujedno bila i 199. pobeda za crnogorskog stručnjaka, a uoči početka susreta navijači su ga pozdravili aplauzom i uručili mu poklon pošto je postao trener sa najvećim brojem utakmica na klupi Zvezde.

Kod Zvezde su se upisali svi košarkaši koji su istrčali na parket, i niko nije odigrao manje od 10 minuta, a ovoga puta je "iskočio" Nemanja Dangubić sa 13 poena i 8 skokova.

CRVENA ZVEZDA - KRKA 79:62 (24:14, 21:14, 13:14, 21:20)

Samo na početku meča je Crvena zvezda odigrala "mekanije" i dozvolila Krki da povede na nekoliko minuta, a nakon tri uzastopne promašene trojke, što je navijače možda podsetilo na loše šutersko meče protiv Mega Leksa, počeo je "rafal" Zvezde kojim je stečena prva ozbiljnija prednost.

Raspoloženi su bili Nemanja Dangubić i Milko Bjelica, nešto kasnije im se priključio i Marko Gudurić lepim potezima.

Pad u procentima šuta usledio je u ružnoj trećoj četvrtini u kojoj su se mučili igrači oba tima, nisu mogli da "potrefe ritam", dok su i jedni i drugi bili daleko raspoloženiji u poslednjoj deonici.

Tada se "probudio" Marko Luković i spustio razliku do 13 razlike, ali ne i ispod toga...

Tako je Krka stigla do DESETOG uzastopnog poraza u ABA ligi i ostaje "fenjeraš".

Osim ranije pomenutog Nemanje Dangubića – samo je još Marko Simonović bio dvocifren (11), mada je i on "dozirao" šut do poslednjih dva minuta kada je trojkama prekinuo Krku i rešio pitanje pobednika. Nejt Volters je bio raznovrstan – 9 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Isti košgeterski učinak imao je i Milko Bjelica, dok ga je na poziciji centra u poslednjih nekoliko minuta, zbog pet ličnih grešaka, menjao i Dion Tompson koji je imao 6 poena i 6 skokova, i opet ostavio dobar utisak kod domaćina.

Luka Mitrović i Branko Lazić su postigli po 7 poena, dok je Marko Gudurić imao poen više, ali i 5 izgubljenih lopti.

Kod Krke je prednjačio Marko Luković sa 20 poena, dok je 9 dodao Erjon Kastrati.

Zvezda u narednom kolu igra protiv FMP-a, dok Krka čeka Cedevitu.

Poraz Partizana posle 47 dana! Crno-beli u Ljubljani prokockali "plus devet" sa početka četvrte četvrtine i izgubili od Olimpije. Cedevita i Budućnost sada su samo jedan korak iza na tabeli ABA lige.

Partizanova dva impozantna niza - osam pobeda u ABA ligi i 12 pobeda kombinovano u dva aktuelna takmičenja - okončana su u nedelju uveče u staroj ljubljanskoj dvorani "Tivoli".

Ekipa Olimpije, tradicionalno težak protivnik, nanela je crno-belima prvi poraz još od 29. novembra (87:88 protiv Sasarija u FIBA Ligi šampiona), a samo u ABA ligi prvi od 12. novembra i 87:97 protiv Cedevite.

Olimpija (skor 8-10) - Partizan (14-4) 74:68 (24:16, 14:17, 8:20, 28:15).

U meču visokog intenziteta, ali prilično niskog kvaliteta, domaćin je ispustio dvocifrenu (37:27 - 17. minut), a gost skoro dvocifrenu prednost, od 46:55 u 31. minutu.

Imao je Partizan 61:63 posle trojke Andrića u 37. minutu, pa 63:65 posle Hečerovog prodora manje od dva minuta pre kraja. Onda je 175 centimetara visoki Brendon Džeferson pogodio dve trojke zaredom (promašaj Andrića između njih) i 48 sekundi pre kraja doveo crno-bele u vrlo težak položaj.

Bilo je 69:65, Novica Veličković je izgubio loptu i tako je "otplovila" poslednja realna nada u preokret, posebno kada je Hrovat pogodio oba slobodna bacanja i povećao na 71:65.

Serija Olimpije od 8:0, u meču sa mnogo serija i mini-serija na obe strane, ove večeri je donela "zmajčekima" osmu pobedu i sigurno sedmo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Crno-beli ostaju drugi, sa četiri pobede manje od stoprocentne Crvene zvezde (18-0), a sada samo sa jednom pobedom više od Cedevite i Budućnosti. Nakon meča protiv FMP-a na svom parketu, Partizanu slede tri uzastopna okršaja sa Top 4 ekipama.

Džikićevi izabranici (Ratkovica se vratio u tim posle 15 dana, Majstorović i dalje ne igra, dok su Marinković i Robinson sasvim van stroja) u Ljubljani su pogodili samo 38 odsto šuteva iz igre, uključujući 6/26 za trojku.

Imali su crno-beli 15 ofanzivnih skokova, ali su protivniku dozvolili 13. Uz to su imali šest izgubljenih lopti više, čime je kompenzovano Olimpijinih 20/34 sa linije za slobodna bacanja. Od toga je Nikola Janković šutirao 0/8, pre nego što je u poslednjim sekundama utakmice realizovao deveti "penal".

"Panteri" u seriji i sve bliže opstanku! FMP dobio i treći meč zaredom, posle samo četiri pobede u prvih 15 kola ABA lige. Sjajna partija Boldena, debitovao Ostin.

FMP Železnik napravio je novi korak u pravcu opstanka u ABA ligi, pobedivši ekipu Mornara iz Bara - 92:85 (20:24, 21:20, 26:18, 25:23).

"Panteri" su trećim uzastopnim pozitivnim rezultatom popravili skor na 7-11 i grupi "fenjeraša", u kojoj je i Mega Leks, sada beže dve pobede.

FMP je opet sjajno šutirao trojke - 11/19, od toga 4/8 Australijanac Džona Bolden, koji je sa 22 poena, uz četiri skoka, šest asistencija i tri "krađe" bio MVP utakmice.

Pratili su ga Dragan Apić sa 19 poena i osam skokova, odnosno kapiten Filip Čović sa 13 poena i čak 14 asistencija.

Veliku pažnju privukao je debi mladog Amerikanca Ajzeje Ostina, o kome više možete saznati u posebnoj vesti.

Amerikanac Lamont Džons sa 24 poena je bio ubedljivo najbolji pojedinac u crnogorskom sastavu, a dvocifren učinak imali su i njegovi zemljaci Tejtum, Elis i Voler, kao i iskusni bek Boris Bakić.

REZULTATI 18. KOLA:

FMP - Mornar 92:85
Olimpija - Partizan 74:68
Crvena zvezda - Krka 79:62
Cedevita - Mega Leks 89:85

odigrano u subotu:

Karpoš Sokoli - Cibona 76:70
Budućnost - Igokea 75:60

u petak:

MZT Skoplje - Zadar 92:65

TABELA: Zvezda 18-0, Partizan 14-4, Cedevita 13-5, Budućnost 13-5, Cibona 11-7, Igokea 9-9, Olimpija 8-10, FMP 7-11, Mornar 6-12, Karpoš Sokoli 6-12, Zadar 6-12, Mega 5-13, MZT 5-13, Krka 5-13.

PAROVI 19. KOLA: Karpoš - MZT (petak), Igokea - Zvezda, Partizan - FMP, Cibona - Olimpija (subota), Mornar - Budućnost, Mega - Zadar, Krka - Cedevita (nedelja).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar