Да ли је Хитлер 1945. отишао у Аргентину

Адолф Хитлер побјегао је жив из свог бункера у Берлину и тајно је одлетио у војни објекат у Аргентини гдје је са својим нацистичким присталицама радио на стварању Четвртог рајха.

Свијет 15.01.2017 | 19:54
Да ли је Хитлер 1945. отишао у Аргентину
Бивши оперативац ЦИА-е Боб Баер и специјални амерички војник Тим Кенеди који су били дио тима који је ухватио Осаму бина Ладена, проводе истрагу о томе да ли је Хитлер побјегао у нови живот у Јужној Америци.

Прегледали су 14.000 докумената с којих је уклоњена ознака повјерљивости и открили да постоји могућност за алтернативну истину уз ону да су Хитлер и његова супруга извршили самоубиство 30. априла 1945. године. У једном документу британске обавјештајне агенције наводи се како је Хитлер одлетио из Берлина дан прије него је наводно извршио самоубиство.

Овај тиранин је имао планове да покрене Четврти рајх с централом у Јужној Америци, тврди Баер. Нагласио је како је десетине хиљада нациста дошло у Аргентину након Другог свјетског рата, те доказ да је нацистички физичар радио у нуклеарном постројењу на тестирању експлозивних уређаја.

Најважнији дио доказа о томе да ли су Хитлер и Софиа Браун умрли 30. априла 1945. године окружен је мистеријом - њихова тијела. Једини остаци Хитлера је дио кости вилице која се налази на Кремљу. Према наводима руске војске, тијела Хитлер и Браун су замотани у деке, изнесени су у двориште, стављени у кратер за бомбе и спаљени уз помоћ бензина.

У мају 1945. године руски форензички тим анализирали су дијелове за које се претпоставља да припадају диктаторовом тијелу. Недостаје дио лобање, као резултат самоубилачког пуцња. Дио вилице је изгубљен 2009. године, а мањи дио је наводно идентификован према зубном картону Хитлера.

Вјерује се да је Хитлерово тијело укопано у Магдебургу у источној Њемачкој. Тамо је било до Стаљинове смрти 1953. године, да би 1970. године припадници КГБ-а наводно ископали тијело, кремирали га и тајно бацили пепео у ријеку.

Само по малом дијелу вилице могло би се сазнати да ли је Хитлер стварно умро 1945. године, али Руси одбијају предати тај дио за форензичку анализу.

"Нико не очекује да пронађе Хитлера и нема директних живих свједока који су га видјели у Јужној Америци. Али, с друге стране имате велику нацистичку заједницу у Аргентини која одбија причати", рекао је Баер.

Емисија о овој мистерији биће емитована на Хисторy Цханнелу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Асад

15.01.2017 19:18

Питајте Американце они су му пут обезбедјивали .

ОДГОВОРИТЕ