Анализа и најава - АО 2017.: Серена или Ангелика или нека трећа...?

Ситуација око фавориткиња у женском делу жреба Аустралијан опена потпуно је отворена, али се ипак издвајају прва и друга играчица света. Јелена Јанковић једина из Србије.

Тенис 15.01.2017 | 23:45
Анализа и најава - АО 2017.: Серена или Ангелика или нека трећа...?
У женском делу сингл жреба Аустралијан опена, практично да нема правог фаворита, пошто су и прва и друга играчица света под великим знаком питања. Ангелика Кербер долази у Мелбурн да одбрани пехар, али оно што је показала на уводним турнирима је, мало је рећи забрињавајуће.

Након што је прво избачена у четвртфиналу Бризбејна пошто ју је са 2:1 савладала 14. играчица света, Украјинка Елина Свитолина, Керберова се ништа није боље провела у Сиднеју. Тенисерка из Бремена је већ на првој степеници доживела пораз. Истина, противница јој је била једна од најталентованијих играчица на туру, изванредна Дарија Касаткина. Рускиња је храбром игром одушевила публику у највећем граду најмањег континента славивши са 2:0, по сетовима 7:6 (5), 6:2.

"Први мечеви у сезони су заиста тешки, а ја још не осећам ритам. Много сам грешила, нисам осећала лопту... Није лако, али је опет добро да сам одиграла тих неколико мечева пре Аустралијан опена" пожалила се Керберова.

Серена Вилијамс, која је и даље најјачи фаворит ма где да наступа, није се наиграла  ове године и питање је у каквој је форми. Само два пута је изашла на терен у Окланду и изгубила у другом колу од 72. на свету Медисон Бенгл. Било како било, као и у мушкој конкуренцији и овде је могућа рокада на врху светске листе на којој сада седи Кебрерова. Серена могла лако да се врати на прво место, уколико Керберова подбаци, јер ако Американка освоји турнир, Немица мора макар да полуфинала.

Американка, која се недавно верила, веома је искусна и сигурно зна шта ради, а тај пораз је сигурно неће превише омести. Ипак, за могуће победнице првог гренд слема сезоне требало би навести и Агњешку Радвањску и Симону Халеп.

Дневни програм на Аустралијан опену почиње у 11.00 по локалном времену, што због десеточасовне временске разлике значи да ћемо дешавања из Мелбурна на малим екранима моћи да пратимо већ у ноћи између недеље и понедељка од 01.00 ујутро! Вечерња сесија свакога дана стартоваће у 19.00 сати по аустралијском, односно 9.00 по нашем времену. А по традицији, комплетан тениски ТВ маратон заказан је на каналима Еуроспорта.

СРБИЈА БЕЗ АНЕ ИВАНОВИЋ

Наш тенис је у Аустралију дошао без једне од звезда, девојке која је уз Новака и Јелену Јанковић повела „тениски бум“ у нашој земљи, Ане Ивановић. Лепа Анчи је објавила крај спортске каријере коју је окрунила са три гренд слем финала, од чега је једно играла на Аустралијан опену. Било је то 2008, када ју је поразила Марија Шарапова. Анина пензија, као и неуспех млађих колегиница да се пробију из квалификација у главни жреб сингла, значи да нам је остала само искусна Јелена Јанковић која овај АО отвара вечерас после поноћи против мало познате Немице Зигимунд.

ШАМПИОНКЕ ОД 2000.

2000. ДЕВЕНПОРТ, 2001. КАПРИЈАТИ, 2002. КАПРИЈАТИ, 2003. С. ВИЛИЈАМС, 2004. ЕНАН, 2005. С. ВИЛИЈАМС, 2006. МОРЕЗМО, 2007. С. ВИЛИЈАМС, 2008. ШАРАПОВА, 2009. С. ВИЛИЈАМС, 2010. С. ВИЛИЈАМС, 2011. КЛАЈСТЕРС, 2012. АЗАРЕНКА, 2013. АЗАРЕНКА, 2014. ЛИ НА, 2015. С. ВИЛИЈАМС, 2016. КЕРБЕР.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар