Analiza i najava - AO 2017.: Serena ili Angelika ili neka treća...?

Situacija oko favoritkinja u ženskom delu žreba Australijan opena potpuno je otvorena, ali se ipak izdvajaju prva i druga igračica sveta. Jelena Janković jedina iz Srbije.

Tenis 15.01.2017 | 23:45
Analiza i najava - AO 2017.: Serena ili Angelika ili neka treća...?
U ženskom delu singl žreba Australijan opena, praktično da nema pravog favorita, pošto su i prva i druga igračica sveta pod velikim znakom pitanja. Angelika Kerber dolazi u Melburn da odbrani pehar, ali ono što je pokazala na uvodnim turnirima je, malo je reći zabrinjavajuće.

Nakon što je prvo izbačena u četvrtfinalu Brizbejna pošto ju je sa 2:1 savladala 14. igračica sveta, Ukrajinka Elina Svitolina, Kerberova se ništa nije bolje provela u Sidneju. Teniserka iz Bremena je već na prvoj stepenici doživela poraz. Istina, protivnica joj je bila jedna od najtalentovanijih igračica na turu, izvanredna Darija Kasatkina. Ruskinja je hrabrom igrom oduševila publiku u najvećem gradu najmanjeg kontinenta slavivši sa 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:2.

"Prvi mečevi u sezoni su zaista teški, a ja još ne osećam ritam. Mnogo sam grešila, nisam osećala loptu... Nije lako, ali je opet dobro da sam odigrala tih nekoliko mečeva pre Australijan opena" požalila se Kerberova.

Serena Vilijams, koja je i dalje najjači favorit ma gde da nastupa, nije se naigrala  ove godine i pitanje je u kakvoj je formi. Samo dva puta je izašla na teren u Oklandu i izgubila u drugom kolu od 72. na svetu Medison Bengl. Bilo kako bilo, kao i u muškoj konkurenciji i ovde je moguća rokada na vrhu svetske liste na kojoj sada sedi Kebrerova. Serena mogla lako da se vrati na prvo mesto, ukoliko Kerberova podbaci, jer ako Amerikanka osvoji turnir, Nemica mora makar da polufinala.

Amerikanka, koja se nedavno verila, veoma je iskusna i sigurno zna šta radi, a taj poraz je sigurno neće previše omesti. Ipak, za moguće pobednice prvog grend slema sezone trebalo bi navesti i Agnješku Radvanjsku i Simonu Halep.

Dnevni program na Australijan openu počinje u 11.00 po lokalnom vremenu, što zbog desetočasovne vremenske razlike znači da ćemo dešavanja iz Melburna na malim ekranima moći da pratimo već u noći između nedelje i ponedeljka od 01.00 ujutro! Večernja sesija svakoga dana startovaće u 19.00 sati po australijskom, odnosno 9.00 po našem vremenu. A po tradiciji, kompletan teniski TV maraton zakazan je na kanalima Eurosporta.

SRBIJA BEZ ANE IVANOVIĆ

Naš tenis je u Australiju došao bez jedne od zvezda, devojke koja je uz Novaka i Jelenu Janković povela „teniski bum“ u našoj zemlji, Ane Ivanović. Lepa Anči je objavila kraj sportske karijere koju je okrunila sa tri grend slem finala, od čega je jedno igrala na Australijan openu. Bilo je to 2008, kada ju je porazila Marija Šarapova. Anina penzija, kao i neuspeh mlađih koleginica da se probiju iz kvalifikacija u glavni žreb singla, znači da nam je ostala samo iskusna Jelena Janković koja ovaj AO otvara večeras posle ponoći protiv malo poznate Nemice Zigimund.

ŠAMPIONKE OD 2000.

2000. DEVENPORT, 2001. KAPRIJATI, 2002. KAPRIJATI, 2003. S. VILIJAMS, 2004. ENAN, 2005. S. VILIJAMS, 2006. MOREZMO, 2007. S. VILIJAMS, 2008. ŠARAPOVA, 2009. S. VILIJAMS, 2010. S. VILIJAMS, 2011. KLAJSTERS, 2012. AZARENKA, 2013. AZARENKA, 2014. LI NA, 2015. S. VILIJAMS, 2016. KERBER.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar