Најава: Јунајтед - Ливерпул... Златан и Погба руше Клопове снове о титули!

Јунајтед у топ форми дочекује Ливерпул који је опхрван повредама најбољих фудбалера.

Фудбал 15.01.2017 | 16:00
Најава: Јунајтед - Ливерпул... Златан и Погба руше Клопове снове о титули!
Ако нека утакмица у Премијер лиги важи за непредвидиву онда је то сигурно највећи енглески дерби, окршај између Манчестер Јунајтеда и Ливерпула који ће данас 168. пут укрстити копља на Олд Трафорду. Оно што посебно отежава посао свима који покушавају да погоде коначан исход овог сусрета је солидна форма у којој се налазе велики ривали, па није ни чудо што би многи радије бацали новчић како би одредили на кога да се кладе.

Није коинциденција што се Јунајтедова серија од десет мечева без пораза у Премијер лиги (шест узастопних победа) поклопила са сјајном формом Пола Погбе и Златана Ибрахимовића. Док се није прехладио и пропустио утакмице ФА и Лига купа протеклих дана, Ибра је погађао мрежу противника на осам од десет утакмица. Вратиће се данас у тим, вероватно екстремно мотивисан па Јиргену Клопунеће бити лако да се одбрани од шведске напасти. Адут Јунајтеда биће и млади Погба који се разиграо, а осим што асистира решио је неколико мечева као што је онај против Мидлсброа. Ако знамо да је Жозе Мурињо коначно пробудио звер и у Хенрику Мхитарјану, јасно је да  Ливерпулу неће бити лако. 

Једини проблем за Посебног је изостанак фантастичног Ерика Баија, који је отишао на Куп афричких нација, па ће мало дувати промаја назад у одбрани. Мада, како на другој страни из истог разлога неће наступити ни Садио Мане, може се рећи да у тој ситуацији нико није у предности. 

Овај меч ће сигурно бити прави испит за „магију“ Јиргена Клопа. Сан о титули на Енфилду после 27 година дуго је био реалност док су побеђивали, али је онда дошао неочекивани кикс против Сандерленда (2:2) у прошлом колу који је опет пробудио демоне прошлости, јер Црвени знају каква је цена трапавог испуштања бодова поготово против слабијих ривала. Пре тог меча везали су четри победе и реми, а у овај дерби улазе са осам бодова заостатка за лидером Челсијем. Зато им је важно да не изгубе, мада и од бода слаба вајда...

Већ смо поменули да Црвени на Олд Трафорд стижу без једног од најбољих играча Манеа, а због повреда ван тима су и Хендерсон, Матип и наш Марко Грујић, али се опоравио Фелипе Кутињо који се вратио у тим минуле недеље на гостовању у Саутемптону. Можда се неко од повређених опорави до утакмице, али Немац на клупи Црвених се сигурно нада да ће Адам Лалана, Данијел Стариџ и Ђини Вајналдум бити на очекиваном нивоу. Мада, реално, овако осакаћени гости имају мале шансе у окршају с мотивисаним и квалитетним Јунајтедом.

Надамо се и да овај меч неће бити досадан дозлабога као онај из октобра када је на Енфилду било 0:0, без скоро икаквих догађања. Ривалство два најтрофејнија енглеска клуба је велико, важно је пре свега не изгубити, па је и та чињеница некада доста пута утицала да гледамо тврде утакмице. Овог пута веће шансе дајемо Јунајтеду, који је у форми и који ће сигурно искористити кадровске проблеме гостију. Дакле, гађајте кеца, али се не залећите с головима.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

МАН. ЈУНАЈТЕД
Кристал Палас (Г) 2:1
ВБА (Г) 2:0
Сандерленд (Д) 3:1
Мидлсбро (Д) 2:1
Вест Хем (Г) 2:0

ЛИВЕРПУЛ
Мидлсбро (Г) 3:0
Евертон (Г) 1:0
Стоук (Д) 4:1
Ман. Сити (Д) 1:0
Сандерленд (Г) 2:2

МЕЂУСОБНИ СКОР

167 67 56 44 233:216

ТРЕНУТНИ ПЛАСМАН

2. Ливерпул 20 13 5 2 48:23 44
6. Ман. Јунајтед 20 11 6 3 31:19 39

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар