Najava: Junajted - Liverpul... Zlatan i Pogba ruše Klopove snove o tituli!

Junajted u top formi dočekuje Liverpul koji je ophrvan povredama najboljih fudbalera.

Fudbal 15.01.2017 | 16:00
Najava: Junajted - Liverpul... Zlatan i Pogba ruše Klopove snove o tituli!
Ako neka utakmica u Premijer ligi važi za nepredvidivu onda je to sigurno najveći engleski derbi, okršaj između Mančester Junajteda i Liverpula koji će danas 168. put ukrstiti koplja na Old Trafordu. Ono što posebno otežava posao svima koji pokušavaju da pogode konačan ishod ovog susreta je solidna forma u kojoj se nalaze veliki rivali, pa nije ni čudo što bi mnogi radije bacali novčić kako bi odredili na koga da se klade.

Nije koincidencija što se Junajtedova serija od deset mečeva bez poraza u Premijer ligi (šest uzastopnih pobeda) poklopila sa sjajnom formom Pola Pogbe i Zlatana Ibrahimovića. Dok se nije prehladio i propustio utakmice FA i Liga kupa proteklih dana, Ibra je pogađao mrežu protivnika na osam od deset utakmica. Vratiće se danas u tim, verovatno ekstremno motivisan pa Jirgenu Klopuneće biti lako da se odbrani od švedske napasti. Adut Junajteda biće i mladi Pogba koji se razigrao, a osim što asistira rešio je nekoliko mečeva kao što je onaj protiv Midlsbroa. Ako znamo da je Žoze Murinjo konačno probudio zver i u Henriku Mhitarjanu, jasno je da  Liverpulu neće biti lako. 

Jedini problem za Posebnog je izostanak fantastičnog Erika Baija, koji je otišao na Kup afričkih nacija, pa će malo duvati promaja nazad u odbrani. Mada, kako na drugoj strani iz istog razloga neće nastupiti ni Sadio Mane, može se reći da u toj situaciji niko nije u prednosti. 

Ovaj meč će sigurno biti pravi ispit za „magiju“ Jirgena Klopa. San o tituli na Enfildu posle 27 godina dugo je bio realnost dok su pobeđivali, ali je onda došao neočekivani kiks protiv Sanderlenda (2:2) u prošlom kolu koji je opet probudio demone prošlosti, jer Crveni znaju kakva je cena trapavog ispuštanja bodova pogotovo protiv slabijih rivala. Pre tog meča vezali su četri pobede i remi, a u ovaj derbi ulaze sa osam bodova zaostatka za liderom Čelsijem. Zato im je važno da ne izgube, mada i od boda slaba vajda...

Već smo pomenuli da Crveni na Old Traford stižu bez jednog od najboljih igrača Manea, a zbog povreda van tima su i Henderson, Matip i naš Marko Grujić, ali se oporavio Felipe Kutinjo koji se vratio u tim minule nedelje na gostovanju u Sautemptonu. Možda se neko od povređenih oporavi do utakmice, ali Nemac na klupi Crvenih se sigurno nada da će Adam Lalana, Danijel Staridž i Đini Vajnaldum biti na očekivanom nivou. Mada, realno, ovako osakaćeni gosti imaju male šanse u okršaju s motivisanim i kvalitetnim Junajtedom.

Nadamo se i da ovaj meč neće biti dosadan dozlaboga kao onaj iz oktobra kada je na Enfildu bilo 0:0, bez skoro ikakvih događanja. Rivalstvo dva najtrofejnija engleska kluba je veliko, važno je pre svega ne izgubiti, pa je i ta činjenica nekada dosta puta uticala da gledamo tvrde utakmice. Ovog puta veće šanse dajemo Junajtedu, koji je u formi i koji će sigurno iskoristiti kadrovske probleme gostiju. Dakle, gađajte keca, ali se ne zalećite s golovima.

POSLEDNJIH PET

MAN. JUNAJTED
Kristal Palas (G) 2:1
VBA (G) 2:0
Sanderlend (D) 3:1
Midlsbro (D) 2:1
Vest Hem (G) 2:0

LIVERPUL
Midlsbro (G) 3:0
Everton (G) 1:0
Stouk (D) 4:1
Man. Siti (D) 1:0
Sanderlend (G) 2:2

MEĐUSOBNI SKOR

167 67 56 44 233:216

TRENUTNI PLASMAN

2. Liverpul 20 13 5 2 48:23 44
6. Man. Junajted 20 11 6 3 31:19 39

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar