АБА: Партизан јури 12. рецку! Да ли је Љубљана право мјесто за то?

Ово гостовање помало је пало у сенку приче о доласку појачања у Хумску. Ради се о некадашњем играчу Цибоне и ЦСКА, Џамонту Гордону који стиже на својеврсну пробу, односно лекарске прегледе, после којих ће, ако буду успешни, потписати уговор са црно-белима до краја сезоне.

Кошарка 15.01.2017 | 17:00
АБА: Партизан јури 12. рецку! Да ли је Љубљана право мјесто за то?
Корак по корак, победу по победу, екипа Партизана упла је у серију успеха у којој је сада већ уписала 11. рецки, а вечерас је чека један од тежих гостовања, против најтрофејнијег словеначког клуба Олимпије. Умели су црно-бели последњих година да победе на том терену, мада су за нијансу чешће губили у дому Змајчека.

Оно што свакако може да радује тренера Александра Џикића је што се полако у тренажни процес враћају играчи који су у претходном периоду имали доста проблема са повредама. Тако су у Љубљану са екипом пошли центар Ђорђе Мајсторовић, који је већ био у протоколу на претходне две утакмице, али није улазио у игру, односно плејмејкер Бранислав Ратковица.

Тренер Парног ваљка, са друге стране, још не може да рачуна на Вању Маринковића и Френка Робинсона. Иначе, гостовање Партизана у Љубљани некако је помало пало у сенку приче о доласку појачања у Хумску. Ради се о некадашњем играчу Цибоне и ЦСКА, Џамонту Гордону који стиже на својеврсну пробу, односно лекарске прегледе, после којих ће, ако буду успешни, потписати уговор са црно-белима до краја сезоне.

"Наш противник има избалансиран састав, неколико врло искусних играча, неколико врло амбициозних играца. Наша прва утакмица била је тешка и неизвесна, исто нас очекује и у недељу. Јос не знамо у ком саставу ћемо бити у Љубљани, али без обзира ко буде играо, захтеви за борбеном игром и енергијом на терену се неће мењати", истакао је тренер црно-белих уочи утакмице.

Партизан у Љубљану стиже после још једне тесне, баш тесне победе, овај пут у Лиги шампиона против белгијског Шарлроа, а тријумф у Словенији дође му као нека врста императива у борби за очување другог места на табели Јадранске лиге. Колико Олимпија уме да буде незгодна показала је и у првом овосезонском окршају са Партизаном у хали Пионир. Тада је Џикићевој екипи било потребно 40 и додатних пет минута, уз тројку Маринковића неколико секунди пре краја како би умирила Змајчеке.

За разлику од Партизана, словеначка екипа, са којом је иначе Џикић 2008. године освојио титулу националног шампиона, игра променљиво. У последњих осам утакмица, рачунајући и домаће првенство, има по четири победе и пораза. Занимљиво, нову, 2017. годину, Змајчеки су отворили поразом на свом терену од Игокее.

Ако погледамо ближу историју међусобних окршаја свакако да је највећа Партизанова победа на Олимпијом у Љубљани она из априла 2011. године у финалу завршног турнира Јадранске лиге, мада остаће упамћен и последњи окршај у словеначкој престоници, у марту прошле  године када су Змајчеки после чак четири продужетка савладали црно-беле са 118:115.

Вечерашња утакмица између Партизана и Олимпије игра се у хали Тиволи од 19 сати, уз директан пренос на првом каналу телевизије Арена спорт.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар