ABA: Partizan juri 12. recku! Da li je Ljubljana pravo mjesto za to?

Ovo gostovanje pomalo je palo u senku priče o dolasku pojačanja u Humsku. Radi se o nekadašnjem igraču Cibone i CSKA, Džamontu Gordonu koji stiže na svojevrsnu probu, odnosno lekarske preglede, posle kojih će, ako budu uspešni, potpisati ugovor sa crno-belima do kraja sezone.

Košarka 15.01.2017 | 17:00
ABA: Partizan juri 12. recku! Da li je Ljubljana pravo mjesto za to?
Korak po korak, pobedu po pobedu, ekipa Partizana upla je u seriju uspeha u kojoj je sada već upisala 11. recki, a večeras je čeka jedan od težih gostovanja, protiv najtrofejnijeg slovenačkog kluba Olimpije. Umeli su crno-beli poslednjih godina da pobede na tom terenu, mada su za nijansu češće gubili u domu Zmajčeka.

Ono što svakako može da raduje trenera Aleksandra Džikića je što se polako u trenažni proces vraćaju igrači koji su u prethodnom periodu imali dosta problema sa povredama. Tako su u Ljubljanu sa ekipom pošli centar Đorđe Majstorović, koji je već bio u protokolu na prethodne dve utakmice, ali nije ulazio u igru, odnosno plejmejker Branislav Ratkovica.

Trener Parnog valjka, sa druge strane, još ne može da računa na Vanju Marinkovića i Frenka Robinsona. Inače, gostovanje Partizana u Ljubljani nekako je pomalo palo u senku priče o dolasku pojačanja u Humsku. Radi se o nekadašnjem igraču Cibone i CSKA, Džamontu Gordonu koji stiže na svojevrsnu probu, odnosno lekarske preglede, posle kojih će, ako budu uspešni, potpisati ugovor sa crno-belima do kraja sezone.

"Naš protivnik ima izbalansiran sastav, nekoliko vrlo iskusnih igrača, nekoliko vrlo ambicioznih igraca. Naša prva utakmica bila je teška i neizvesna, isto nas očekuje i u nedelju. Jos ne znamo u kom sastavu ćemo biti u Ljubljani, ali bez obzira ko bude igrao, zahtevi za borbenom igrom i energijom na terenu se neće menjati", istakao je trener crno-belih uoči utakmice.

Partizan u Ljubljanu stiže posle još jedne tesne, baš tesne pobede, ovaj put u Ligi šampiona protiv belgijskog Šarlroa, a trijumf u Sloveniji dođe mu kao neka vrsta imperativa u borbi za očuvanje drugog mesta na tabeli Jadranske lige. Koliko Olimpija ume da bude nezgodna pokazala je i u prvom ovosezonskom okršaju sa Partizanom u hali Pionir. Tada je Džikićevoj ekipi bilo potrebno 40 i dodatnih pet minuta, uz trojku Marinkovića nekoliko sekundi pre kraja kako bi umirila Zmajčeke.

Za razliku od Partizana, slovenačka ekipa, sa kojom je inače Džikić 2008. godine osvojio titulu nacionalnog šampiona, igra promenljivo. U poslednjih osam utakmica, računajući i domaće prvenstvo, ima po četiri pobede i poraza. Zanimljivo, novu, 2017. godinu, Zmajčeki su otvorili porazom na svom terenu od Igokee.

Ako pogledamo bližu istoriju međusobnih okršaja svakako da je najveća Partizanova pobeda na Olimpijom u Ljubljani ona iz aprila 2011. godine u finalu završnog turnira Jadranske lige, mada ostaće upamćen i poslednji okršaj u slovenačkoj prestonici, u martu prošle  godine kada su Zmajčeki posle čak četiri produžetka savladali crno-bele sa 118:115.

Večerašnja utakmica između Partizana i Olimpije igra se u hali Tivoli od 19 sati, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar