Страх од отапања: Лед прекрио Босну

Ниске температуре изазвале су залеђивање река и језера широм Босне и Херцеговине, а нешто топлије вријеме протеклих дана изазвало је прве проблеме на ријеци БиХ која протиче кроз мјесто Јањићи недалеко од Зенице.

Босна и Херцеговина 15.01.2017 | 14:59
Страх од отапања: Лед прекрио Босну
Санте леда нагомилане су дуж тока ријеке Босне у мјесту Јањићи код Зенице, а оштећено је и неколико приватних пољопривредних парцела, пише Клиx.ба
 
На дужини од једног километра у Јањићима су се насукале санте леда које су у потпуности прекриле површину ријеке Босне. Радознали мјештани, али и случајни пролазници свакодневно фотографишу ову не тако честу појаву те ходају по наслагама леда.

Из Кантоналне управе цивилне заштите Зеничко-добојског кантона упозорили су становништво да не хода по леденој површини на ријеци Босни.



"Обавијештене су све надлежене службе, а градска служба цивилне заштите Зеница је на терену и прати насталу ситуацију. Користимо ову прилику да опет упозоримо грађане да се не приближавају кориту ријека, првенствено ријеке Босне, нити да покушавају прелазити по залеђеном кориту, јер те радње могу довести до пропадања кроз лед и сигурно утапање и губитак живота", саопштили су из КУЦЗ ЗДК.



Мјештани страхују да би отапањем великих количина леда могло доћи до поплаве подручја низводно уз ријеку Босну која пролази кроз зеничка насеља и центар града.

(Клиx.ба)
(Фото: Клиx.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

балкон

15.01.2017 14:05

Без страха нема будуцности за власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗРЕНАЦ

15.01.2017 14:59

Такве људе ја не бих уопсте упозоравао,ако су имало паметни требају знати да се по леду не смије ходати,јер никад не знас која је дебљина.Треба знати да је увијек ријека паметнија.

ОДГОВОРИТЕ