Анонимуси хаковали веб страницу ФУП-а

Веб страница Федералне управе полиције (ФУП) је хакована, а на страници су исписана слова Анонyмоус Босниа, што указује да управо ова група стоји иза напада.

Босна и Херцеговина 15.01.2017 | 11:01
Анонимуси хаковали веб страницу ФУП-а
Од јутрос је немогуће приступити wеб страници ФУП-а, на чију је страницу извршен хакерски напад.

Иза напада стоји група која се представља као Анонyмоус Босниа, а ријеч је о страници www.фуп.гов.ба.

"Ми своје умијеће програмирања не желимо користити за илегалну дјелатност. Своје слободно вријеме посвећујемо за добробит заједнице. Наша мотивација је изазов, па и борба против корупције оних који су на власти, а наше моћно оружје је рачунар и тастатура. Анонyмоус је овдје да устане у заштиту ваше слободе. Придружите нам се у провођењу операција како у онлине свијету тако и на улицама. Ми смо Анонyмоус! Пратимо владине службенике, ускоро ћемо све изнијети у јавност! Очекујте нас!", наводи се у поруци која је стигла на адресу "Независних новина".

"Анонyмоус није само група хакера како су вас навели да вјерујете. И мада је колектив који се удружује под именом Анонyмоус уствари скупина хактивиста, многи од нас су једноставни грађани овог свијета који ће изаћи на улице у виду традиционалног активизма.

Међутим, игра се промијенила. Репресија и тиранија су постале исувише учестале у овом свијету и издигли смо се усусрет околностима. Анонyмоус је посвуда. Ми смо ваше комшије, пријатељи, колеге, родбина. Ми смо ваши поштари, бријачи, продавачи и адвокати", стоји у поруци остављеној на званичној страници Федералне управе полиције.

Директор ФУП-а Драган Лукач поручио хакерима: Наћи ћемо вас

Директор Федералне управе полиције Драган Лукач у разговору за Н1 каже да је обавијештен о овом догађају.

"Радићемо на идентифицирању тих 'стручњака'. Жао ми је једино што се оглашавају ка Анонyмуси. Наћи ћемо ми њих, имамо доста добре стучњаке и увјерен сам да ћемо то врло брзо ријешити", казао је Лукач за Н1.

Како каже, порука коју су хакери оставили на страници му није јасна.

"Дјелује ми врло неписмено њихово саопштење. Затражио сам да дођу наши истражиоци па ћемо видјети", казао је за Н1 директор Федералне управе полиције Драган Лукач.

Извор: Независне новине/Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

да

15.01.2017 10:21

Да имате струцњаке онда бисте били много боље застицени од упада и хаковања. Инаце сте познати по "струцњацима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

15.01.2017 11:21

Тако је

Name

Која сирова изјава

15.01.2017 10:51

Он мисли да Анонимуси сједе у Сарајеву, на Врацама. Па це се он распитати преко својих доусника на тетену....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2017 11:19

А вала и ови Анонимуси мисле да ми овдије не знамо ко је сваки фенинг укро ко је кога запослио,ко је коме зену натего...Макар нам за то не требају хакери.

Name

аха

15.01.2017 10:58

Ста цете ви наци? Ви не мозете наци неког ко опљацка киоск обицни а камоли хакере попут њих.

ОДГОВОРИТЕ