НФЛ - плеј-оф: Петси имају новог јунака, Рајан показао класу!

Екипе Њу Ингланда и Атланте без већих проблема су избориле пласмане у финала конференција НФЛ плеј-офа.

Остали спортови 15.01.2017 | 11:15
НФЛ - плеј-оф: Петси имају новог јунака, Рајан показао класу!
Петси су до шестог финала АФЦ у низу стигли разбивши Хјустон Тексансе 34:16, уз три тачдауна Диона Луиса. Њу Ингланд чека бољег из дуела између Питсбург Стилерса и Канзас Сити Чифса.

Фалконси су победили Сијетл Сихоксе 36:20, у мечу у којем је Мет Рајан показао да ипак зна како да добија велике утакмице. Атланта чека победника меча између Далас Каубојса и Грин Беј Пекерса.

Упркос доброј игри сјајне одбране Тексанса, која је пресекла два паса Тому Брејдију, а специјални тим изнудио и трећу грешку Петса, тим Била Беличика добио је новог јунака.

Луис је постао тек пети играч Патриота који је постигао три тачдауна у плеј-оф утакмици, а први у Супербоул ери НФЛ лиге који је у плеј-офу постигао по ТД трчањем, хватањем и враћањем кика.

Прво је ухватио Брејдијев пас за ТД од 13 јарди, потом је вратио кик-оф за 98 јарди, а тачку је ставио трчањем од једног јарда. Петси су имали свега четири поена предности на полувремену (17:13), да би се коначно "одлепили" тачдауном Брејдија за Џејмса Вајта на старту трећег периода.

Брејди је осим по два ТД и интерсепшна бацио и 287 јарди, док је QБ Тексанса Брок Освајлер скупио 198, бацио ТД за тајт-енда Си Џеја Фиедоровича, али је имао три пресечене лопте.

Иако је један од најталентованијих квортербекова у лиги, Мета Рајана "бије глас" да не зна да добија велике утакмице. Али, протекле ноћи је против Сихокса био на МВП нивоу и одвео Фалконсе у тек четврто финале конференције у последњих пола века.

Рајан је бацио 338 јарди и три тачдауна, за своју тек другу победу у плеј-офу у НФЛ каријери, а другу против Сијетла у исто толико дуела. Сихокси су повели у Џорџија дому тачдауном Расела Вилсона за Џимија Грејема, Рајан проналази Хулија Џонса на старту другог периода за изједначење, након чега Стивен Хаушка погађа филд гол за нову предност гостију.

Међутим, средином четвртине одбрана Фалконса обара Вилсона у енд-зони и доноси сејфти, након чега Мет Брајант погађа са 35 јарди за преокрет, да би 50 секунди пре полувремена Рајан пронашао и Ревина Колмана за 19:10 пред одмор.

Фалконси на корак од победе стижу трчањем Девонте Фримена за један јард за 26:10, а тачку на меч Брајант ставља трећим ТД, овај пут за Могамеда Сануа, три и по минута пре краја.

Вилсон је у завршници само успео да ублажи пораз Сихокса пасом од 31 јарда за Дага Болдвина.

Преостала полуфинала конференција су на програму у недељу увече, Далас и Грин Беј играју од 22:40, а Канзас Сити и Питсбург од 02:20 ујутру.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар