NFL - plej-of: Petsi imaju novog junaka, Rajan pokazao klasu!

Ekipe Nju Inglanda i Atlante bez većih problema su izborile plasmane u finala konferencija NFL plej-ofa.

Ostali sportovi 15.01.2017 | 11:15
NFL - plej-of: Petsi imaju novog junaka, Rajan pokazao klasu!
Petsi su do šestog finala AFC u nizu stigli razbivši Hjuston Teksanse 34:16, uz tri tačdauna Diona Luisa. Nju Ingland čeka boljeg iz duela između Pitsburg Stilersa i Kanzas Siti Čifsa.

Falkonsi su pobedili Sijetl Sihokse 36:20, u meču u kojem je Met Rajan pokazao da ipak zna kako da dobija velike utakmice. Atlanta čeka pobednika meča između Dalas Kaubojsa i Grin Bej Pekersa.

Uprkos dobroj igri sjajne odbrane Teksansa, koja je presekla dva pasa Tomu Brejdiju, a specijalni tim iznudio i treću grešku Petsa, tim Bila Beličika dobio je novog junaka.

Luis je postao tek peti igrač Patriota koji je postigao tri tačdauna u plej-of utakmici, a prvi u Superboul eri NFL lige koji je u plej-ofu postigao po TD trčanjem, hvatanjem i vraćanjem kika.

Prvo je uhvatio Brejdijev pas za TD od 13 jardi, potom je vratio kik-of za 98 jardi, a tačku je stavio trčanjem od jednog jarda. Petsi su imali svega četiri poena prednosti na poluvremenu (17:13), da bi se konačno "odlepili" tačdaunom Brejdija za Džejmsa Vajta na startu trećeg perioda.

Brejdi je osim po dva TD i intersepšna bacio i 287 jardi, dok je QB Teksansa Brok Osvajler skupio 198, bacio TD za tajt-enda Si Džeja Fiedoroviča, ali je imao tri presečene lopte.

Iako je jedan od najtalentovanijih kvorterbekova u ligi, Meta Rajana "bije glas" da ne zna da dobija velike utakmice. Ali, protekle noći je protiv Sihoksa bio na MVP nivou i odveo Falkonse u tek četvrto finale konferencije u poslednjih pola veka.

Rajan je bacio 338 jardi i tri tačdauna, za svoju tek drugu pobedu u plej-ofu u NFL karijeri, a drugu protiv Sijetla u isto toliko duela. Sihoksi su poveli u Džordžija domu tačdaunom Rasela Vilsona za Džimija Grejema, Rajan pronalazi Hulija Džonsa na startu drugog perioda za izjednačenje, nakon čega Stiven Hauška pogađa fild gol za novu prednost gostiju.

Međutim, sredinom četvrtine odbrana Falkonsa obara Vilsona u end-zoni i donosi sejfti, nakon čega Met Brajant pogađa sa 35 jardi za preokret, da bi 50 sekundi pre poluvremena Rajan pronašao i Revina Kolmana za 19:10 pred odmor.

Falkonsi na korak od pobede stižu trčanjem Devonte Frimena za jedan jard za 26:10, a tačku na meč Brajant stavlja trećim TD, ovaj put za Mogameda Sanua, tri i po minuta pre kraja.

Vilson je u završnici samo uspeo da ublaži poraz Sihoksa pasom od 31 jarda za Daga Boldvina.

Preostala polufinala konferencija su na programu u nedelju uveče, Dalas i Grin Bej igraju od 22:40, a Kanzas Siti i Pitsburg od 02:20 ujutru.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar