Лабудовима помаже овај дјечак...

Прво отопљење након вишедневне поларне температуре и снијега данас су са олакшањем дочекали не само људи, већ и животиње, а посебно дивљач која је била угрожена.

Република Српска 14.01.2017 | 19:56
Лабудовима помаже овај дјечак...
Топљење леда на водотоцима и снијега донекле је побољшало стање на подручју србачке и градишке општине, али ће то задовољство, према најавама метеоролога, потрајати кратко, јер ће наредних дана температура ваздуха поново пасти до 10 Целзијусових испод нуле.

Због тога се препоручује предузимање мјера заштите од новог таласа хладноће.

Након што их је лед истјерао из сталних, барских станишта, лабудови су спас потражили у ријеци Сави. И овдје су, нажалост, угрожени, јер су и дијелови ове ријеке залеђени, па су приморани да помоћ потраже од људи.



Овај мали „звездаш“, Адријан Кесер, ученик првог разреда из градишког насеља Хисета, данас је понудио својим миљеницима доста хране – хљеба и житарица да би им ублажио глад и био примјер другима да покажу солидарност са угроженим животињама.

„Ово су лијепе и питоме птице, које у нама виде љубав и поштовање“, рекао је Адријан за портал БН телевизије. Одушевљен је, јер му лабудови долазе надохват руке.

Добар дио зимског распуста овај малишан проводи у дружењу са својим пернатим пријатељима, којима дијели храну да би преживљавјели у овим екстремним зимским условима живота, при чему има пуну подршку баке Наде, мајке Дијане и оца Саше.

(БН телевизија / С. К.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дел Боy

14.01.2017 19:17

Красно. Дивна слика и диван текст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херц

14.01.2017 19:29

Нису сви на две ноге животиње.

ОДГОВОРИТЕ