Labudovima pomaže ovaj dječak...

Prvo otopljenje nakon višednevne polarne temperature i snijega danas su sa olakšanjem dočekali ne samo ljudi, već i životinje, a posebno divljač koja je bila ugrožena.

Republika Srpska 14.01.2017 | 19:56
Labudovima pomaže ovaj dječak...
Topljenje leda na vodotocima i snijega donekle je poboljšalo stanje na području srbačke i gradiške opštine, ali će to zadovoljstvo, prema najavama meteorologa, potrajati kratko, jer će narednih dana temperatura vazduha ponovo pasti do 10 Celzijusovih ispod nule.

Zbog toga se preporučuje preduzimanje mjera zaštite od novog talasa hladnoće.

Nakon što ih je led istjerao iz stalnih, barskih staništa, labudovi su spas potražili u rijeci Savi. I ovdje su, nažalost, ugroženi, jer su i dijelovi ove rijeke zaleđeni, pa su primorani da pomoć potraže od ljudi.



Ovaj mali „zvezdaš“, Adrijan Keser, učenik prvog razreda iz gradiškog naselja Hiseta, danas je ponudio svojim miljenicima dosta hrane – hljeba i žitarica da bi im ublažio glad i bio primjer drugima da pokažu solidarnost sa ugroženim životinjama.

„Ovo su lijepe i pitome ptice, koje u nama vide ljubav i poštovanje“, rekao je Adrijan za portal BN televizije. Oduševljen je, jer mu labudovi dolaze nadohvat ruke.

Dobar dio zimskog raspusta ovaj mališan provodi u druženju sa svojim pernatim prijateljima, kojima dijeli hranu da bi preživljavjeli u ovim ekstremnim zimskim uslovima života, pri čemu ima punu podršku bake Nade, majke Dijane i oca Saše.

(BN televizija / S. K.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Del Boy

14.01.2017 19:17

Krasno. Divna slika i divan tekst.

ODGOVORITE
Name

Herc

14.01.2017 19:29

Nisu svi na dve noge životinje.

ODGOVORITE