Преглед пруге због овог снимка...

Јединице Косовске полиције за регион Сјевер извршиле су потпуни преглед пруге на сјеверу након дојава на приштинским порталима о томе да је на шинама на сјеверу Космета наводно постављена експлозивна направа, а намењена возу који је јутрос кренуо из Београда ка Косовској Митровици. У међувремену, воз је заустављен данас поподне у Рашкој, на посљедњој станици прије административне линије са Косовом.

Србија 14.01.2017 | 17:55
Преглед пруге због овог снимка...
Како јавља репортер "Блица" са лица мјеста, пауза је направљена јер постоји незванична информација да има безбједносних пријетњи од станице Јариње до Косовске Митровице.

У међувремену, утврђено је и да нема експлозива на призи.

"Наше јединице су извршиле потпуни преглед и могу да кажем да ту нема никаквих проблема и да ништа нису пронашле", изјавио је Кос сев.инфо замјеник командира КП за регион Сјевер Бесим Хоти.

Хоти је такође потврдио да су јединице КП спремне да пруже асистенцију јединицама граничне полиције Косова, а чија је надлежност да изврши контролу унутрашњости воза и путника, када воз буде ушао на сјевер Косова. Хоти је нагласио да то да ли ће воз ући на Косово није надлежност јединица Косовске полиције на сјеверу, већ граничне полиције.

Он је упитан шта асистенција подразумева уколико је гранична полиција затражи, односно да ли то подразумјева да асистенција може да значи пружање асистенције уколико гранична полиција забрани да воз уђе.

"Наше јединице су спремне да асистирају граничној полицији у било ком случају у којем они затраже", рекао је Хоти.

На Јарињу је појачано присуство припадника косовске полиције који ће вечерас контролисати воз који је први пут након 18 година кренуо из Београда за Косовску Митровицу.

Специјалци су у контролу око 40 километара пруге кренули пошто им је из Приштине прослеђен снимак на којем се види како неидентификоване, маскиране особе постављају експлозив уз шине. Недуго затим, снимак је објавио и приштински портал Индексонлајн.



Судећи према снимку, који је првобитно био постављен на Фејсбук страници "Једна нација" (Ње комби), није могуће процијенити где је постављен експлозив.

(Агенције/РТС/Блиц)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дакле

14.01.2017 17:00

Моз'' бидне да стигне...моз'' бидне да не стигне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

15.01.2017 07:14

"Административна граница"? Вјероватно сте мислили на државну границу.

Name

полако

15.01.2017 09:30

Стици це једном, полако, тиха вода брегове ваља

Name

Рики

14.01.2017 17:51

Сад це га Дензел Wасхингтон спасити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

14.01.2017 18:07

Млад сам цовјек, и размисљам ста да казем, могу само реци, да са Албанцима је немогуце преговарати, колико год ми попустамо никад није доста, људи хоце сукобе, то је сигурно, али сварно је досло вријеме да се казе па макар то био Вуциц, да је доста да нас , понизавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре немања

14.01.2017 20:31

Да ли би ти разговарао да си у њиховој позицији? Они немају ста изгубит док Србија је у лосем полозају