Pregled pruge zbog ovog snimka...

Jedinice Kosovske policije za region Sjever izvršile su potpuni pregled pruge na sjeveru nakon dojava na prištinskim portalima o tome da je na šinama na sjeveru Kosmeta navodno postavljena eksplozivna naprava, a namenjena vozu koji je jutros krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici. U međuvremenu, voz je zaustavljen danas popodne u Raškoj, na posljednjoj stanici prije administrativne linije sa Kosovom.

Srbija 14.01.2017 | 17:55
Pregled pruge zbog ovog snimka...
Kako javlja reporter "Blica" sa lica mjesta, pauza je napravljena jer postoji nezvanična informacija da ima bezbjednosnih prijetnji od stanice Jarinje do Kosovske Mitrovice.

U međuvremenu, utvrđeno je i da nema eksploziva na prizi.

"Naše jedinice su izvršile potpuni pregled i mogu da kažem da tu nema nikakvih problema i da ništa nisu pronašle", izjavio je Kos sev.info zamjenik komandira KP za region Sjever Besim Hoti.

Hoti je takođe potvrdio da su jedinice KP spremne da pruže asistenciju jedinicama granične policije Kosova, a čija je nadležnost da izvrši kontrolu unutrašnjosti voza i putnika, kada voz bude ušao na sjever Kosova. Hoti je naglasio da to da li će voz ući na Kosovo nije nadležnost jedinica Kosovske policije na sjeveru, već granične policije.

On je upitan šta asistencija podrazumeva ukoliko je granična policija zatraži, odnosno da li to podrazumjeva da asistencija može da znači pružanje asistencije ukoliko granična policija zabrani da voz uđe.

"Naše jedinice su spremne da asistiraju graničnoj policiji u bilo kom slučaju u kojem oni zatraže", rekao je Hoti.

Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će večeras kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

Specijalci su u kontrolu oko 40 kilometara pruge krenuli pošto im je iz Prištine prosleđen snimak na kojem se vidi kako neidentifikovane, maskirane osobe postavljaju eksploziv uz šine. Nedugo zatim, snimak je objavio i prištinski portal Indeksonlajn.



Sudeći prema snimku, koji je prvobitno bio postavljen na Fejsbuk stranici "Jedna nacija" (Nje kombi), nije moguće procijeniti gde je postavljen eksploziv.

(Agencije/RTS/Blic)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dakle

14.01.2017 17:00

Moz'' bidne da stigne...moz'' bidne da ne stigne...

ODGOVORITE
Name

Nemanja

15.01.2017 07:14

"Administrativna granica"? Vjerovatno ste mislili na državnu granicu.

Name

polako

15.01.2017 09:30

Stici ce jednom, polako, tiha voda bregove valja

Name

Riki

14.01.2017 17:51

Sad ce ga Denzel Washington spasiti

ODGOVORITE
Name

Nemanja

14.01.2017 18:07

Mlad sam covjek, i razmisljam sta da kazem, mogu samo reci, da sa Albancima je nemoguce pregovarati, koliko god mi popustamo nikad nije dosta, ljudi hoce sukobe, to je sigurno, ali svarno je doslo vrijeme da se kaze pa makar to bio Vucic, da je dosta da nas , ponizavaju.

ODGOVORITE
Name

Re nemanja

14.01.2017 20:31

Da li bi ti razgovarao da si u njihovoj poziciji? Oni nemaju sta izgubit dok Srbija je u losem polozaju