Палма отпутовао на инаугурацију Трампа

Лидер Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић - Палма отпутовао је данас у САД на инаугурацију Доналда Трампа, где ће, како је рекао, имати и састанке са више градоначелника.

Србија 14.01.2017 | 13:21
Палма отпутовао на инаугурацију Трампа
"Путујем редовном авионском линијом преко Франкфурта, а са мном иду, портпарол странке Живота Старчевић и два привредника", рекао је синоћ Марковић.

"Пут плаћам сам из мог џепа не парама Владе Србије, нити Склупштине града Јагодине, а хотел ми плаћа један наш пословни човек у САД", рекао је Марковић.

"Привредницима који иду са мном обезбедио сам састанке са неколико бизнисмена из Америке и очекујем и неке пословне резултате, јер ја где год сам био у некој држави нешто сам урадио корисно за мој град и државу", рекао је Марковић и изразио уверење да ће то бити и по повратку из Америке и да ће Србија и неколико градова Србије имати користи од његове посте Америци.

Он је казао и да последњих дана учи енгелски и рекао је да му "добро му иде" и додао да је "без обзира на знање језика" иако не зна италијански довео 11 инвеститора из Италије.

Марковић је новинарима у Јагодини рекао да ће "бити прави српски представник" и да ће својим домаћинима у Вашингтону ставити до знања да је "Србија кућа на путу, и да највећа политичка стабилност у Европи, управо стоји у Србији".

"То ће бити моја порука и за улагања и да Србија жели да сарађује са САД, а наравно да се не одриче оних земаља са којима традиционално има добру сарадњу", рекао је Марковић и оценио да су САД "један од кључних фактора за развој Европе, а посебно Србије".

Објашњавајући како је добио позив за инаугурацију, Марковић је рекао да је "подржао Трампа као кандидата за председника, и нисам погрешио, јер поруке које је тада слао биле су веома позитивне, сада чујемо да ће предложити укидање санкција Русији. Оно што је сво време говорио у кампањи, мање ратова а више економске сарадње у свету".

"Доста нам је ратова и свађа и мислим да када је у питању Србија неће више да се проводи неправда над Србијом, као што је било од разбијања Југославије до ратова и да су за све криви само Срби, а не они који су протерали српски народ", рекао је Марковић.

Он је изразио уверење да ће Србија имати велике користи од новоизабраног председника САД, те да су Марковића изабрали као јединог политичара из Србије да буде на инаугурацији, јер, како је реркао сигуран је да "та њихова служба добро прати шта сам ја говорио у кампањи за избор господина Трампа".

Марковић је рекао да се из САД враћа 22. јануара, када ће се и обратити новинарима.

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

...

14.01.2017 14:48

Не знам како, ко, ал ја овог цовјека стварно цијеним стета сто немамо бар једног таквог у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

14.01.2017 22:19

Па овкве људе у РС скраћују за главу. Нама не требају поштени и успјешни него лопови и криминалци.

Name

Тетак Мата

14.01.2017 15:23

Извинте а у којем клубу он игра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

14.01.2017 16:14

Како не знас игра у клубу за који ти нецес никада цути, јер ти се у глави несто мути.

Name

Ре Тетак Мата

14.01.2017 17:43

Е мој Тетак Мата шта је тај Човјек све учинио за свој Град и како изграђује и доводи инвеститоре да нам је још таквих 100 гдје би био крај добрим дјелима. Па ти препоручујем да мало погледаш нешто о Палми и Јагодини на Гоогле па знаш шта ондах пишеш можда промијениш мишљење поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кинг

14.01.2017 20:19

Палма је краљ! Поздрав од једног Сарајлије за пријатеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

14.01.2017 22:21

Палма у Америци а Додо у Лакташима пребира јабуке да не измрзну... Види се ко колико вриједи. Овом нашем слијепци ни визу не дају.

ОДГОВОРИТЕ