Palma otputovao na inauguraciju Trampa

Lider Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković - Palma otputovao je danas u SAD na inauguraciju Donalda Trampa, gde će, kako je rekao, imati i sastanke sa više gradonačelnika.

Srbija 14.01.2017 | 13:21
Palma otputovao na inauguraciju Trampa
"Putujem redovnom avionskom linijom preko Frankfurta, a sa mnom idu, portparol stranke Života Starčević i dva privrednika", rekao je sinoć Marković.

"Put plaćam sam iz mog džepa ne parama Vlade Srbije, niti Sklupštine grada Jagodine, a hotel mi plaća jedan naš poslovni čovek u SAD", rekao je Marković.

"Privrednicima koji idu sa mnom obezbedio sam sastanke sa nekoliko biznismena iz Amerike i očekujem i neke poslovne rezultate, jer ja gde god sam bio u nekoj državi nešto sam uradio korisno za moj grad i državu", rekao je Marković i izrazio uverenje da će to biti i po povratku iz Amerike i da će Srbija i nekoliko gradova Srbije imati koristi od njegove poste Americi.

On je kazao i da poslednjih dana uči engelski i rekao je da mu "dobro mu ide" i dodao da je "bez obzira na znanje jezika" iako ne zna italijanski doveo 11 investitora iz Italije.

Marković je novinarima u Jagodini rekao da će "biti pravi srpski predstavnik" i da će svojim domaćinima u Vašingtonu staviti do znanja da je "Srbija kuća na putu, i da najveća politička stabilnost u Evropi, upravo stoji u Srbiji".

"To će biti moja poruka i za ulaganja i da Srbija želi da sarađuje sa SAD, a naravno da se ne odriče onih zemalja sa kojima tradicionalno ima dobru saradnju", rekao je Marković i ocenio da su SAD "jedan od ključnih faktora za razvoj Evrope, a posebno Srbije".

Objašnjavajući kako je dobio poziv za inauguraciju, Marković je rekao da je "podržao Trampa kao kandidata za predsednika, i nisam pogrešio, jer poruke koje je tada slao bile su veoma pozitivne, sada čujemo da će predložiti ukidanje sankcija Rusiji. Ono što je svo vreme govorio u kampanji, manje ratova a više ekonomske saradnje u svetu".

"Dosta nam je ratova i svađa i mislim da kada je u pitanju Srbija neće više da se provodi nepravda nad Srbijom, kao što je bilo od razbijanja Jugoslavije do ratova i da su za sve krivi samo Srbi, a ne oni koji su proterali srpski narod", rekao je Marković.

On je izrazio uverenje da će Srbija imati velike koristi od novoizabranog predsednika SAD, te da su Markovića izabrali kao jedinog političara iz Srbije da bude na inauguraciji, jer, kako je rerkao siguran je da "ta njihova služba dobro prati šta sam ja govorio u kampanji za izbor gospodina Trampa".

Marković je rekao da se iz SAD vraća 22. januara, kada će se i obratiti novinarima.

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

...

14.01.2017 15:48

Ne znam kako, ko, al ja ovog covjeka stvarno cijenim steta sto nemamo bar jednog takvog u RS

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

14.01.2017 23:19

Pa ovkve ljude u RS skraćuju za glavu. Nama ne trebaju pošteni i uspješni nego lopovi i kriminalci.

Name

Tetak Mata

14.01.2017 16:23

Izvinte a u kojem klubu on igra

ODGOVORITE
Name

Ma

14.01.2017 17:14

Kako ne znas igra u klubu za koji ti neces nikada cuti, jer ti se u glavi nesto muti.

Name

Re Tetak Mata

14.01.2017 18:43

E moj Tetak Mata šta je taj Čovjek sve učinio za svoj Grad i kako izgrađuje i dovodi investitore da nam je još takvih 100 gdje bi bio kraj dobrim djelima. Pa ti preporučujem da malo pogledaš nešto o Palmi i Jagodini na Google pa znaš šta ondah pišeš možda promijeniš mišljenje pozdrav.

ODGOVORITE
Name

king

14.01.2017 21:19

Palma je kralj! Pozdrav od jednog Sarajlije za prijatelja

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

14.01.2017 23:21

Palma u Americi a Dodo u Laktašima prebira jabuke da ne izmrznu... Vidi se ko koliko vrijedi. Ovom našem slijepci ni vizu ne daju.

ODGOVORITE