За Дан Републике Српске све урађено по прописима

Начелник штаба Оружаних снага БиХ Анто Јелеч сматра да су Оружане снаге БиХ у случају учешћа на прослави Дана Републике Српске све урадиле у складу са процедурама и правилницима и испоштовале су оно што је од њих тражило Предсједништво БиХ.

Босна и Херцеговина 14.01.2017 | 10:46
За Дан Републике Српске све урађено по прописима
"Није било великих грешака у поимању онога шта ко треба да ради. Било је притисака да ли да нешто радимо. Радили смо по правилима. Војник мора да размишља о ономе за шта је обучен, а не о томе да ли је то политички исправно или не. Мале су плате војника да се боре са политиком", истиче Јелеч у интервју "Дневном авазу".

Према његовим ријечима, нема шансе да ће војници сносити било какве санкције за оно што им је наредио врховни командант, а то је предсједавајући Предсједништва БиХ.

"Ако се покаже да је неко погријешио, да је прекршио прописе, онда ће он и одговарати. Ту првенствено мислим на старјешине, јер војници слушају наредбе", рекао је Јелеч.

Министарство одбране БиХ задужило је Јелечу да уради детаљну анализу о учешћу припадника Оружаних снага БиХ у прослави Дана Републике Српске, која је одржана 9. јануара у Бањалуци.

Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мрки

14.01.2017 09:59

То неки типови дају оцјене прије истраге. Пуна нам је дрзава струцњака а тонемо ли тонемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

14.01.2017 13:16

Коректна изјава.

ОДГОВОРИТЕ