Za Dan Republike Srpske sve urađeno po propisima

Načelnik štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč smatra da su Oružane snage BiH u slučaju učešća na proslavi Dana Republike Srpske sve uradile u skladu sa procedurama i pravilnicima i ispoštovale su ono što je od njih tražilo Predsjedništvo BiH.

Bosna i Hercegovina 14.01.2017 | 10:46
Za Dan Republike Srpske sve urađeno po propisima
"Nije bilo velikih grešaka u poimanju onoga šta ko treba da radi. Bilo je pritisaka da li da nešto radimo. Radili smo po pravilima. Vojnik mora da razmišlja o onome za šta je obučen, a ne o tome da li je to politički ispravno ili ne. Male su plate vojnika da se bore sa politikom", ističe Jeleč u intervju "Dnevnom avazu".

Prema njegovim riječima, nema šanse da će vojnici snositi bilo kakve sankcije za ono što im je naredio vrhovni komandant, a to je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Ako se pokaže da je neko pogriješio, da je prekršio propise, onda će on i odgovarati. Tu prvenstveno mislim na starješine, jer vojnici slušaju naredbe", rekao je Jeleč.

Ministarstvo odbrane BiH zadužilo je Jeleču da uradi detaljnu analizu o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u proslavi Dana Republike Srpske, koja je održana 9. januara u Banjaluci.

Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mrki

14.01.2017 09:59

To neki tipovi daju ocjene prije istrage. Puna nam je drzava strucnjaka a tonemo li tonemo.

ODGOVORITE
Name

Dragan

14.01.2017 13:16

Korektna izjava.

ODGOVORITE