Мале плате војника за политичку борбу

Начелник Штаба Оружаних снага БиХ Анто Јелеч сматра да су Оружане снаге БиХ у случају учешћа њених припадника на прослави Дана Републике Српске све урадиле у складу са процедурама и правилницима и испоштовале оно што је од њих тражило Предсједништво БиХ.

Босна и Херцеговина 14.01.2017 | 10:25
Мале плате војника за политичку борбу
"Није било великих грешака у поимању онога шта ко треба да ради. Било је притисака да ли да нешто радимо. Радили смо по правилима. Војник мора да размишља о ономе за шта је обучен, а не о томе да ли је то политички исправно или не. Мале су плате војника да се боре са политиком", истиче Јелеч.

Према његовим ријечима, нема шансе да ће војници сносити било какве санкције за оно што им је наредио врховни командант, а то је предсједавајући Предсједништва БиХ.

"Ако се покаже да је неко погријешио, да је прекршио прописе, онда ће он и одговарати. Ту првенствено мислим на старјешине, јер војници слушају наредбе", рекао је Јелеч за "Дневни аваз".

Јелеча је Министарство одбране БиХ задужило да уради темељну анализу о учешћу припадника Оружаних снага БиХ у прослави Дана Републике Српске.

Извор: Агенције/Дневни аваз

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Истина!

14.01.2017 09:56

Мале плате,па нек напусте одма це то све попуњено бити колико су плате мале а нико сам не напуста.

ОДГОВОРИТЕ