Male plate vojnika za političku borbu

Načelnik Štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč smatra da su Oružane snage BiH u slučaju učešća njenih pripadnika na proslavi Dana Republike Srpske sve uradile u skladu sa procedurama i pravilnicima i ispoštovale ono što je od njih tražilo Predsjedništvo BiH.

Bosna i Hercegovina 14.01.2017 | 10:25
Male plate vojnika za političku borbu
"Nije bilo velikih grešaka u poimanju onoga šta ko treba da radi. Bilo je pritisaka da li da nešto radimo. Radili smo po pravilima. Vojnik mora da razmišlja o onome za šta je obučen, a ne o tome da li je to politički ispravno ili ne. Male su plate vojnika da se bore sa politikom", ističe Jeleč.

Prema njegovim riječima, nema šanse da će vojnici snositi bilo kakve sankcije za ono što im je naredio vrhovni komandant, a to je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Ako se pokaže da je neko pogriješio, da je prekršio propise, onda će on i odgovarati. Tu prvenstveno mislim na starješine, jer vojnici slušaju naredbe", rekao je Jeleč za "Dnevni avaz".

Jeleča je Ministarstvo odbrane BiH zadužilo da uradi temeljnu analizu o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u proslavi Dana Republike Srpske.

Izvor: Agencije/Dnevni avaz

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Istina!

14.01.2017 09:56

Male plate,pa nek napuste odma ce to sve popunjeno biti koliko su plate male a niko sam ne napusta.

ODGOVORITE