Концерти и ватромети широм Србије

У многим градова и туристичким местима Србије приређени су концерти и ватромети за дочек Нове година по Јулијанском календару.

Србија 14.01.2017 | 07:47
Концерти и ватромети широм Србије
У Београду, где није било организованог дочека, испред Храма Светог Саве, након што је претходно служен молебан, у поноћ организован ватромет.



У Новом Саду, на великој сцени Српског народног позоришта, одржан је традиционални новогодишњи концерт. На новосадском Тргу слободе програм је почео видео-преносом концерта филмске музике Симфонијског оркестра Нови Сад 2021, који се због хладноће одржавао у Градској кући.

Спој класичних инструмената и популарне музике допунио је наступ вокалне солисткиње Српског народног позоришта Јелене Кончар и солисткиње Милене Срдић, као и глумца Сергеја Трифуновића и трубача, преноси РТС.

На градском тргу у Чачку наступила је "Рибља чорба" Боре Ðордевића.

У Крушевцу су наступали Маринко Роквић и "Акапулко бенд", а у Прокупљу музичка група "Алтер его бенд" - уз чај и кувану ракију.

У Зрењанину, дочек је организован на Тргу слободе. На великој бини постављеној испред Градске куће, наступили су тамбурашки састави, а у поноћ и трубачки оркестар Мирослава Станковића.

Грађани Северне Косовске Митровице су Нову годину дочекали уз трубаче, концерт на тргу и ватромет. На платоу испред Техничке школе наступили су Ðорђе Давид и група "Министарке".

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ванга

14.01.2017 08:49

Ех, само да се бљешти, прешти ин лудује... Свијет је постао лудница. не знам, зашто је то потребно нашему народу, који има својим селима гладних људи, стзарица, које се смрзавају... Боже нас сачувај глупих слављења уз сву ову биједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

14.01.2017 09:48

Па шта би ти сад читала и коментарисала да нема овога? Гладни је било и бити ће...

Name

МАЈА

14.01.2017 13:57

МНОГО ТЕСКО ЈЕ БИТИ НОРМАЛАН.