Комесар НБА лиге: Морамо да се угледамо на Србију!

НБА лига мора да се угледа на Србију! Ову реченицу изјавио је комесар НБА лиге Адам Силвер, који је похвалио Србију и Аустралију у стварању врхунских младих кошаркаша. Он је коментаришући НБА утакмице које се играју ван америчког континента, истакао да је Србија мало, али веома богато тржиште.

Кошарка 17.01.2017 | 11:45
Комесар НБА лиге: Морамо да се угледамо на Србију!
"Аустралија и Србија имају одличне системе развоја младих кошаркаша, а у исто време су релативно мало тржиште у односу на земље које немају ниједног представника у НБА. Они раде фантастичан посао и трудимо се да ископирамо њихов систем", рекао је Силвер, преноси "Гардијан".

Наши представници у НБА шампионату Никола Јокић, Бобан Марјановић и Немања Бјелица већ су показали квалитет за најбоље кошаркашко такмичење, а очекује се да им се ускоро придруже репрезентативци Милош Теодосић и Богдан Богдановић.

Колико је изјава комесара ове лиге на месту, најбоље говори чињеница да Србија са нешто више од 7,16 милиона становника има исто представника у НБА као и Немачка (80,62 милиона) и Италија (59,83 милиона), док Русија (143,5 милиона) има једног, а Кина која броји 1,35 милијарди нема НБА кошаркаша.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар