Komesar NBA lige: Moramo da se ugledamo na Srbiju!

NBA liga mora da se ugleda na Srbiju! Ovu rečenicu izjavio je komesar NBA lige Adam Silver, koji je pohvalio Srbiju i Australiju u stvaranju vrhunskih mladih košarkaša. On je komentarišući NBA utakmice koje se igraju van američkog kontinenta, istakao da je Srbija malo, ali veoma bogato tržište.

Košarka 17.01.2017 | 11:45
Komesar NBA lige: Moramo da se ugledamo na Srbiju!
"Australija i Srbija imaju odlične sisteme razvoja mladih košarkaša, a u isto vreme su relativno malo tržište u odnosu na zemlje koje nemaju nijednog predstavnika u NBA. Oni rade fantastičan posao i trudimo se da iskopiramo njihov sistem", rekao je Silver, prenosi "Gardijan".

Naši predstavnici u NBA šampionatu Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica već su pokazali kvalitet za najbolje košarkaško takmičenje, a očekuje se da im se uskoro pridruže reprezentativci Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović.

Koliko je izjava komesara ove lige na mestu, najbolje govori činjenica da Srbija sa nešto više od 7,16 miliona stanovnika ima isto predstavnika u NBA kao i Nemačka (80,62 miliona) i Italija (59,83 miliona), dok Rusija (143,5 miliona) ima jednog, a Kina koja broji 1,35 milijardi nema NBA košarkaša.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar