Оне су тајно пјевале хитове '90.

Марија Михајловић, Ивана Петерс, Александра Радовић, Тања Јовићевић су 90-их година биле девојке из сенке. Уз хитове које су инкогнито отпевале уместо отварачица уста, и дан данас ђускамо.

Србија 13.01.2017 | 21:07
Оне су тајно пјевале хитове '90.
Песму "Дачо, волим те", која је била хит групе "Дуцк" певала је Марија Михајловић. Ксенија Пајчин је у споту и на наступима 90-их само отварала уста и ђускала. Заправо Марија је и потписана као певачица на албумима извођача за које је певала, а међу њима су "Функy Г", "Ђогани", "Дуцк", "Др. ИГГY".

"Ја сам инсистирала да на свим тим носачима звука стоји моје име. На свим тим носачима звука пише моје име и у ком сам својству ја ту, тако да ту нема никакве забуне. Једина забуна у томе је што људи више воле да гледају телевизију, него да читају шта писе на тим касетама и ЦД-овима. Те девојке које се ту појављују су играчице, оне су играчице, а што оне по сценарију морају да отварају уста, ја не знам", рекла је својевремено Михајловићева.

По песми Марија је наплаћивала око 50 евра.



Глас Иване Петерс стоји иза хита "Очи боје дуге" групе "Др. Иггy". 

"Спој боје гласа, начин на који сам отпевала и текста, можда је то довело до тога да сада буде као нека химна. Сада ми све то делује наивно и отпевала бих је у потпуно другачијем аранжману. Ја бих то много променила сада, после оволико времена", рекла је Ивана за Мондо.рс.



Сећате се песме "Киша" бенда Енергија? И ту је певала једна позната млада дама, али се за то није знало јер је у споту била "манекенка". Дакле, певала је Ана Кокић. Иначе, Ана је и сама отварала уста на прва два албума Енергије. 

"Никад нисам крила да је на два албума групе Енергија певао неко други. Била сам млада, тада сам имала само 16 година и нисам имала много искуства са естрадним певањем. Већ на трећем албуму певала сам ја", изјавила је Ана.

"Ја сам једини женски вокал који се може чути у нашим песмама, певам и пратеће вокале, што значи да нам нико ни у чему не помаже. Девојка која се појавила у споту "Киша" је манекенка. Она је само отварала уста. Ипак, мислим да је она необичним фазоном, скренула пажњу на групу "Енергија"", рекла је Ана.



За познати бенд из 90-их "Добар, лош, зао" је певало неколико певачица, а мање је познато да је песму "Без тебе" отпевала Александра Радовић, која је касније певала и пратеће вокале Јелени Карлеуши.



Тања Јовићевић је отпевала првих пар албума "Моделсицама", а Цеца Славковић је уместо отварачица уста отпевала песму "Торнадо", групе "Меј Деј". 

На крају крајева, зар је важно ко је шта певао, кад су се ове песме ионако више гледале, а мање слушале? Данас ћете их чути на тематским вечерима 90-их година и ионако ће вас бити баш брига да ли се певачица зове Марија или Јелена. Главно да се џуска!

Извор: Ноизз.рс

Коментари / 0

Оставите коментар