Коментар - Управа ФК Партизан крила пријетње УЕФА-е: Поднесите колективну оставку!

Партизан, суспензија из европских такмичења на годину дана, репрограм дуга, помоћ државе, жалба... Бура у Хумској се не стишава.

Фудбал 15.01.2017 | 23:00
Коментар - Управа ФК Партизан крила пријетње УЕФА-е: Поднесите колективну оставку!
Фудбалски Гордијев чвор у Хумској никако да се пресече, а 48 сати након одлуке из Ниона још је мање јасно ко је коме подметнуо кукавичје јаје.

У Партизану су остали при ставу да УЕФА није избацила црно-беле из међународних такмичења на годину дана, већ своју причу бране доказом да су у четвртак, уплатили спорних 370.000 евра на рачуне клубова којима дугују за обештећење, при чему је потврда о уплати одмах прослеђена у седиште европске куће фудбала.

Такође, генерални директор Милош Вазура каже да се клуб још пре две недеље жалио на суспензију УЕФА, у тренутку када јавност још није била обавештена да се црно-белима припрема европски егзодус. Наиме, када се погледа документ који је из Швајцарске стигао у Хумску, јасно се види да је “пресуда” потписана још 13. децембра прошле године. Зашто се ћутало, остаје тајна, јер у Партизану желе да спусте лопту. Жалба је отишла Суду за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС), који би требало да српском вицешампиону закаже саслушање. УЕФА још није реаговала на потез Партизана, што је и потпуно очекивано јер црно-белима ово није први пут да се налазе у озбиљној ситуацији.

Да ли челници црно-белих имају други избор осим да поднесу оставке? Зашто у јавност нису изнели претње из УЕФА? Зашто су ћутали и обмањивали навијаче?

После свега, остаје нејасно и због чега су у Партизану чекали последњи тренутак да уплате дуг од 370.000 евра, иако знају да УЕФА није попустљива по том питању као што је то Фудбалски савез Србије. Такође, над главом Партизана виси и дуг од 1,926 милиона евра који се такође помиње у извештају УЕФА, а који представља заостали порез и доприносе према држави.

Ситуација са Партизаном и УЕФА је очигледно озбиљнија него што то на папиру изгледа. Јавност је, рецимо, остала ускраћена и за реакцију из ФС Србије који би, бар из патриотских побуда, требало да буде на страни црно-белих, или да осуди потез клуба из Хумске.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар