Komentar - Uprava FK Partizan krila prijetnje UEFA-e: Podnesite kolektivnu ostavku!

Partizan, suspenzija iz evropskih takmičenja na godinu dana, reprogram duga, pomoć države, žalba... Bura u Humskoj se ne stišava.

Fudbal 15.01.2017 | 23:00
Komentar - Uprava FK Partizan krila prijetnje UEFA-e: Podnesite kolektivnu ostavku!
Fudbalski Gordijev čvor u Humskoj nikako da se preseče, a 48 sati nakon odluke iz Niona još je manje jasno ko je kome podmetnuo kukavičje jaje.

U Partizanu su ostali pri stavu da UEFA nije izbacila crno-bele iz međunarodnih takmičenja na godinu dana, već svoju priču brane dokazom da su u četvrtak, uplatili spornih 370.000 evra na račune klubova kojima duguju za obeštećenje, pri čemu je potvrda o uplati odmah prosleđena u sedište evropske kuće fudbala.

Takođe, generalni direktor Miloš Vazura kaže da se klub još pre dve nedelje žalio na suspenziju UEFA, u trenutku kada javnost još nije bila obaveštena da se crno-belima priprema evropski egzodus. Naime, kada se pogleda dokument koji je iz Švajcarske stigao u Humsku, jasno se vidi da je “presuda” potpisana još 13. decembra prošle godine. Zašto se ćutalo, ostaje tajna, jer u Partizanu žele da spuste loptu. Žalba je otišla Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji bi trebalo da srpskom vicešampionu zakaže saslušanje. UEFA još nije reagovala na potez Partizana, što je i potpuno očekivano jer crno-belima ovo nije prvi put da se nalaze u ozbiljnoj situaciji.

Da li čelnici crno-belih imaju drugi izbor osim da podnesu ostavke? Zašto u javnost nisu izneli pretnje iz UEFA? Zašto su ćutali i obmanjivali navijače?

Posle svega, ostaje nejasno i zbog čega su u Partizanu čekali poslednji trenutak da uplate dug od 370.000 evra, iako znaju da UEFA nije popustljiva po tom pitanju kao što je to Fudbalski savez Srbije. Takođe, nad glavom Partizana visi i dug od 1,926 miliona evra koji se takođe pominje u izveštaju UEFA, a koji predstavlja zaostali porez i doprinose prema državi.

Situacija sa Partizanom i UEFA je očigledno ozbiljnija nego što to na papiru izgleda. Javnost je, recimo, ostala uskraćena i za reakciju iz FS Srbije koji bi, bar iz patriotskih pobuda, trebalo da bude na strani crno-belih, ili da osudi potez kluba iz Humske.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar