Сви Хрвати могу стати у Човићев двор

Није Драган Човић, члан Предсједништва БиХ, тај који би требао штитити уставни положај државе на чијем је челу. Он је хрватски члан колективног шефа државе, задужен да штити (само) интересе хрватског народа. Ништа што се дешава на простору Републике Српске, још од некадашњег Караџић - Бобана из Граза, ни на који начин не може нашкодити хрватским интересима у БиХ.

Босна и Херцеговина 13.01.2017 | 21:59
Сви Хрвати могу стати у Човићев двор
Хроничари хрватског политичког живота свједоче како је Томислав Карамарко, бивши лидер ХДЗ, протраћио свој вишегодишњи предсједнички мандат у странци и једнократни потпредсједнички у Влади, а да није успио добити одговор на питање које га је дубоко копкало и раздирало и као човјека и као ХДЗ-овца;

«Људи, може ли ми неко објаснити за шта Драгану Човићу у његовој вили у Мостару служи дванест купатила?», неједном је Карамарко питао и себе и друге, препричавају хроничари-свједоци.

Они, међутим, нису сигурни да ли је Карамарко лично, упознао и ходочастио бројна Човићева купатила, или му их је дочарао, својим шкртим, али умним ријечима, његов херцеговачки полиц-комесар Милијан Бркић.

ДРАГАН ЧОВИЋ, МАСОВНА ПОЈАВА

Али, од Карамарка, који није познавао прилике ни у свом дому, који је и пао за то што је забадао нос у купатила у сусједству, а није у новчаник рођене супруге, нереално је очекивати да се у те осјетљиве ствари разумије. Јер Драган Човић је поливалентна личност, готово па масовна појава!

Је ли нормално да Драган Човић, члан Предсједништва БиХ, државник, дакле, има своје засебно купатило у рођеној вили? Или би било нормалније да га дијели (по пар-непар систему) са лидером владајуће Хрватске демократске заједнице, који се такође зове Драган Човић и пријављен је на истој адреси?

Гдје да се купа и обавља хигијенске јутарње ране радове предсједник Хрватске академије наука и умјетности БиХ, такође Драган Човић, а гдје, пак, предсједник Хрватског народног вијећа Човић Драган? Зар је примјерено да Драган Човић, професор на Машинском факуклтету у Мостару, дијели исто купатило са професором на Филозофском факултету - име му знате - Драганом Човићем?

(Који уопште предмет инжењер Човић предаје на Машинском и Филозофском факултету? Вјероватно изборни инжењеринг!?)

Драган Човић (не зна се тачно са које од пет најважнијих дужности у хрватској заједници у БиХ које годинама суверено обавља) недавно је казао како су „и десница и љевица код Бошњака у већини за исламску државу“.

Ако прогледамо кроз прсте Човићевој закржљалој логици (по којој код Бошњака постоји десница, или што је још глупље-љевица, а не клептократске интересно испреплетене елите!), да видимо како ствари стоје са хрватским политичким спектром. Не стоје дословице никако, јер тога нема!

Немају Хрвати у БиХ, дуже вријеме, већег и подмуклијег непријатеља (није то чак ни здружени бошњачки калифатски пројекат, а поготово братски Додиков сепартизам) од плурализма у властитим редовима. Већ четврт вијека ХДЗ БиХ држи хрватски народ у околностима одгођене демократије; која ће профункционисати, свечано-раскошно када ХДЗ на својм плећима изнесе тријумф општих националних интереса, над партикуларним, „ситносопственичким“ странчарењем.

Ако се осврнемо само на окружење, видјећемо да су нације и народи који су у мањини (а који чак нису ни конститутивни као што Хрвати у БиХ јесу) без икаквих проблема и посљедица артикулишу своје националне интересе кроз више политичких странака.

Албанци су на недавно одржане изборе у Македонији, умјесто у досадашње двије, изашли у три колоне-странке и то није уопште ослабило њихову политичку и преговарачку позицију; напротив, још су тврђи и легитимнији њихови захтјеви упућени могућим македонским мандатарима.

Само једна политичка странка претијесна је и за српски блок у Црној Гори, па постоје двије три, бошњачку политику у Србији воде три, а мађарску двије странке.

Косовски Срби су двоструко плуралнија скупина од Хрвата у БиХ, двије странке су заступљене у косовском Парламенту...

Чак „плурализам тероризма“ постоји и у Сирији и Ираку, између крволочних фанатика под контролом Абу Бакра ал Багхдадија и „Ал Qаидиних“ припадника под командом Аyмана Ал Заwахирија!

Јединство народа, странке и вође какво је, елиминисањем противника и шверцерске транге-франге операције са отпадницима од ХДЗ-а, осигурао Човић, можда једини пандан има у сјевернокорејском државном гулагу; с том разликом што тамошњи врховник Ким Yонг Ун (још увијек) није предсједник сјевернокорејских академика!

Уз обиљежавање Дана Републике Српске, Драган Човић је са олимпијских и академских висина своје мостарске куле-стражаре изволио саопштити да се реакцијама на тај догађај „само скреће пажња јавности са основних проблема са којима се у функционисању суочава Босна и Херцеговина“.

Стога је он затражио да се „више бавимо животним питањима, а мање датумима и референдумима на које смо потрошили цијелу годину“. Они који нису равнодушни на кршење Устава БиХ, који из неких, себи знаних, а Човићу непознатих, разлога поштују устав и законе БиХ, то хоће рећи Човић, „само скрећу пажњу јавности са животних питања“.

Није само бошњачка (исламистичка) љевица и десница, него су и амбасада САД у Сарајеву, Канцеларија високог представника, Канцеларија Европске уније, па накнадно и предсједница Републике Хрватске („наша предсједница“, како јој провинцијално удворички воли тепати државник Човић) „осуђивали“, „изражавали забринутост“ због Додиковог великосрпског сепаратистичког дернека и тако „скретали пажњу...“

ЖИВОТНА ПИТАЊА И БЕЖИВОТНИ ОДГОВОРИ

Није Драган Човић, члан Предсједништва БХ, тај који би требао штитити уставни положај државе на чијем је челу. Он је хрватски члан колективног шефа државе, задужен да штити (само) интересе хрватског народа. Ништа што се дешава на простору Републике Српске, још од некадашњег Караџић-Бобана из Граза, ни на који начин не може нашкодити хрватским интересима у БиХ.

Хрватски члан Уставног суда БиХ је прије 15 година гласао против конситутивности Хрвата у РС, а Хрвати-судије у Уставном суду БиХ (Човићеви страначки намјештеници) нису сматрали Дан Републике Српске неуставним. Зато су Драгану Човићу, од лијевих и десних бошњачких политичара опаснији непријатељи и свештеници-унитаристи, кардинал Винко Пуљић и бискуп Фрањо Комарица (у неку руку и Папа Фрањо) са којима никако не може да се усугласи око тога гдје почињу, а гдје завршавају интереси Хрвата-католика у Босни и Херцеговини.

Каже Драган Човић како се 9. јануар као Дан Републике Српске и до сада славио и да није било никаквих проблема. И то је потпуно тачно. И хрватски чланови Предсједништва БиХ (уједно и лидери ХДЗ.-а БиХ) су годинама крали и пљачкали јавне ресурсе и то никоме није сметало. Када је засметало, Тужилаштву и Суду Босне и Херцеговине, један је, Анте Јелавић, ухапшен и осуђен, други је, Драган Човић, ухапшен, па ослобођен у недостатку доказа...

Сваки разговор о европској будућности Босне и Херцеговине - за коју су према тврдњама из Загреба и Мостара, једино искрено загријани Хрвати - почиње и завршава изградњом правне државе и владавином закона.

Тврдити да поштивање закона и Устава, што чини Драган Човић, не само најновијим поводом, „скреће пажњу јавности са животних проблема“, једнако је идиотски као оптуживати право и законе да не воде рачуна о „ономе од чега се живи“!?

Зна Човић, не само зато што је то као Титов пионир, омладинац и комуниста усвојио доктрину да се „не треба држати закона к'о пјан плота“. Да он, умјесто да се држао закона и поштовао прописа, није гледао од чега се (и гдје) живи, ђавла би имао приватну латифундију у Мостару (у коју се могу смјестити сви Хрвати који данас живе у Републици Српској, ако би их опет истјерали) и у њој дванаест купатила!

Пише: Сенад Авдић
(Вијести.ба / СБ)

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Омгомг

13.01.2017 17:59

Бозе, има ли те? Народ је гладан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АxxЕ

13.01.2017 19:17

Нијне гладан него Глуп

Name

блаблабла

13.01.2017 19:29

Није народ гладан него глуп. Народ гласа 25 година националисте и ста су Нам донијели осим мрзње и рата. Цудна ствар кад се напијемо сви се редом грлимо а кад смо тријезни дијели мо се на србе, хрвате и муслимане.

Name

Ре блаблабла

14.01.2017 11:16

Никакви они националисти нису, већ је народ национално наелектрисан! Они су само открили начин како се на власт долази и на власти остаје...

Name

није

14.01.2017 19:07

Није народ гладан,најео се је сплацина

Name

РЕ Омгомг

16.01.2017 15:30

Нема Бога наравно јер да га има неби дозвољавао овакве ствари. Живио Марxизам

Name

зумба

13.01.2017 18:00

Кладим се да је ово од кладионица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКУТОРИЈА

13.01.2017 18:01

ОН ЈЕ МАЛИ АЛИ ПОКВАРЕНИ ДОДИК, КАКО ЦЕ ОН ЗАБИТИ НОЗ У ЛЕДЗА ДОДИКУ ОН А НЕ ТЕХЕРАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2017 22:52

Ниједан договор техеран није погазио и никада не забија ноз у ледја

Name

ми

13.01.2017 18:03

Све ово ста Цовиц има то смо му ми направили. Добро сте процитали МИ сви. Јер Хрвата је мало а највецу цјену плацају Босњаци и Срби. Све је ово из будзета БиХ направито!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

13.01.2017 18:21

Зато су многе фам остале гладне Ради кладионица

Name

полако али сигурно

13.01.2017 18:31

Након сто је Марина Пендес на налог Додиковог јарана Драгана Цовица прво подзала употребу војске на прослави дана РС а онда наредни дан промјенила мисљење након сто се у све укљуцила и Колнда са оним да "РС треба спустуи на земљу' Сада НАТО кориости тезу артиљеију у виду Сенада Авдица и прице које све богатвио има Цовиц, тј. ста је имао прије ступања у политику а ста им,а сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовицу наредјује Колинда и он као добар партијски војник мора извравати наредјења

13.01.2017 19:51

И ја мислим да се у све укљуцила висока политика. Цовиц је прво реко Марини да брани употребу војске, а када је Колинда, која је не заборавимо прије мјеста предсједнице Хрватске а била замјеник генералног сектетара НАТОа, Драган Цовиц је наредио Марини да промјени мисљење и она је као сваки добар послусан војник своје партије ХДЗ то и урадила

Name

БЛА БЛА БЛА...

13.01.2017 18:45

Кад питас од куда ти то ,његов одговор је то није моје све то је један од церке један од зета итд.е мој народе па ово немају ни богатији милијардери у Америци е сад ви видите да мање висе сваки политицар има у најмању руку исто као и Цовиц.Бирајмо их поново на изборима а они нека нам само пребациВају реторику ито стално ону из 92 год.требају нам неке друге нове генерације младји политицара да би се крвна слика поправила. они пуно не брину фотеља дебела не иду и не раде на баустелу лијепо им али ок.Па сто нераде несто у име градјана и овога народа и да то све крене једном на боље они завадјају народе даље да би се одрзали у истим тим фотељама напољу их цека Ауди од 200 хиљада КМ. ВОЗНИ ПАРК СВИХ СЛУЗБЕНИХ АУТА У ЦИЈЕЛОЈ ДРЗАВИ ИЗНОСИ 12 МИЛ. КМ. То нема нигдје а ти народе само сути и бирајте исте.хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дире Страитс

14.01.2017 17:55

Ре БЛА БЛА БЛА:Слажем се у потпуности са тобом,и већ дуго мислим дали је у овој држави уопште могуће наћи три паметна човјека,хрвата,муслимана и србина који би сјели и сложили се како да ова држава и овај цијели народ у БиХ крене напријед,и да овај блентави и залудјени народ подржи те људе а ове стрпати у затвор и одузети им нелегално стечену имовину. Уништили су нас и једино гдје нас могу довести је бједа и неки нови рат.

Name

Анте

13.01.2017 18:52

Све је то од помоци хрватима у БиХ па њему дају паре он распорједзује ДОЦЕ ВРАГ ПО СВОЈЕ надам се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

13.01.2017 18:54

То је од пара за програм телевизије на хрвацком језику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо2

13.01.2017 18:56

Па вози се цовјек оставио му ПАПА форда устеда само таква

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакир

13.01.2017 18:57

Није то његово тоје од зета који је најпаметни и директор зрацног простора БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

13.01.2017 19:02

А и син је у паметан ко коњ па ради у централној банци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

13.01.2017 19:04

Добро написано

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

13.01.2017 19:27

Немојте тако. Угрозен је .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

13.01.2017 19:35

Па прикажите Бајину исто је то све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајстор

13.01.2017 20:44

Мени је ту само спорно сто бас 12 купатила сто није идиот направио 15

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

13.01.2017 22:26

Додик и Цовиц,браца по лоповлуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

13.01.2017 23:54

То је сто ше зна а сто се не зна? Мада није ово никаква "вијест" И птице на грани знају за ста се сва тројица боре.Не за васе боље плате и боље услове зивота. За своје интересе и клептоманију. На вијестима и на порталима сваки дан једна те иста прича се врти у круг. Сваки дан једно те исто .Олимпијске игре пљување у даљ Ако је неко друге вјере подразумјева да је прво људско бице у позитивном смислу па тек онда све друго и треће..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

14.01.2017 00:42

Драга писатељице де нам мало покажи ста све има сиромах Бакир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бизнисман

14.01.2017 07:22

Тко ради тај и има!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

15.01.2017 18:47

Ко краде тај има.

Name

Какав памфлет?

14.01.2017 09:12

Новинар Сенад Авдиц има много тема у свом окрузењу за писање (исламски тероризам, одлазак муслимана у рат у Сирију, Изетбеговицев непотизам, клањање на Универзитету у Сарајеву, мрзња према Србима, муслиманско гласање за цлана Предсједниства БиХ ...) а не да се бави хрватским цланом Предсједниства БиХ, који не дозвољава мајоризацију муслимана у Федерацији. А то сто је богат ниста цудно, који политицар није богат. Ево нас Радојциц градонацелник Бања Луке глуми интелектуалца и брине се за паркове а истовремено поставља своје лопове на власт у БЛ а супрузи рјесава посао у Електропреносу. А био момак нада СНСД-а као замијенио био корумпираног Додика. Овамо исти лопов као сеф. Стога Сенаде писи о Андрицу кога су твоји прогласили фасистом и слицним темама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

14.01.2017 10:53

Одакле му све то....Боже мој, човјек се образовао, марљиво радио и штедио и што је најбитније, све ове године марљиви крао све сто му је до руку ďошло. Неколики пута оптуживан па ослобадјан. А како и не би кад сам поставља и смјењује судије. Да је наш Баја био паметнији....данас га нико за виле и силне привредне пљацке теретио. Баш као што му пријатеља Човића или Радоњчића нико не терети. ЧОВЈЕК СЕ УЧИ ДОК ЈЕ ŹИВ (само ако је приглуп као Баја).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клептоманска јутутута

14.01.2017 12:39

У цлан 1 Устава треба записати политицки систем клептоманска јутутута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.01.2017 16:21

ПОХАПСИТИ ЧОВИЋА АЛИЈУ ДОДИКА СЕНАДЕРИ БРО ДВА РАЗБИРТИ ЛАНАЦ КОРУПЦИЈЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дире Страитс

14.01.2017 17:38

Генерално,ми смо блентав народ,зато ови наши политичари могу радити са нама и од нас шта год хоће. Ми ово све видимо и знамо да нас краду и опет гласамо за исте људе. Овај Човић уопште нема никакве опозиције у хрватском народу и биће на власти док год он хоће. Може ли се то његово богатство зарадити у овој држави на поштен начин?Треба се машити куке и мотике и растјерати ту багру. Умјесто тога ми гледамо како се богате а ми цркавамо, преживљавамо. Дјеца нам немају будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

14.01.2017 20:51

Имал' слика из Бакинаца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав саравево

15.01.2017 02:28

Само гласајте за ове грмаље сда сдс ХДЗ И гладуј те

ОДГОВОРИТЕ
Name

незапосленик

15.01.2017 02:53

Ако неко јавно излози своје богатство као дотицни а процењено на 5 мил.те станови па викендице онда немоземо ни предпоставити колико имају СКРИВЕНО богатство јер забога ста би ми да нас они не БРАНЕ а то коста.Браво НАРОДЕ само напред до конацне пропасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.01.2017 03:52

Хапсите људе за 1000 км а ови покрали пола дрзаве ником ниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

паметнији него

15.01.2017 10:15

Нису му равни цак ни Бакир ни додик, да се сетио цовиц неби дао да му се слика то постено зарадјено имање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емелигт

15.01.2017 14:38

Када би политицари вратили сваки свом народу сто су узели сви народи би били равноправнији

ОДГОВОРИТЕ
Name

боо

15.01.2017 15:14

Бољи је од Бакира како год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

15.01.2017 18:45

Народ као тоцак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиција еx

15.01.2017 21:34

Његова и њихова (колега му и јарана у том а и мањем ентитету) имања, мјере се и бројем полицијских кућица уоколо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

16.01.2017 10:58

У радише свега бијаше, а у штедише још и више

ОДГОВОРИТЕ